Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης θα δώσει  συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου,  ώρα 12.00, στο Free thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων) για τον νομικό αγώνα που ξεκίνησε από τη Δράση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας:  «Αντιδράστε στην εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων» και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν ιστορίες παράλογης φορολογίας που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας, καθώς και οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει ο νέος φόρος στην κτηματαγορά, το τραπεζικό σύστημα και τη ρευστότητα της οικονομίας.
Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν επίσης και οι: Τάσος Αβραντίνης, Αντιπρόεδρος Δράσης, Πάνος Μιχαλόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου, Μιράντα Ξαφά, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Τομεάρχης Οικονομίας.

Επίσης η ΔΡΑΣΗ σε Δελτίου Τύπου που εξέδωσε,  αναφέρει:

Νέα προκλητική περίπτωση κομματισμού στην επιλογή των διοικήσεων των νοσοκομείων
Η κυβέρνηση υπονομεύει η ίδια τις μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται ότι προωθεί
Η κυβέρνηση άλλαξε αιφνιδιαστικά την επιλογή διοίκησης που είχε κάνει για τα νοσοκομεία του Λασιθίου μέσα σε 10 ημέρες και λίγο πριν τη δημοσίευση των διορισμών σε ΦΕΚ.
Ο υπουργός Υγείας  κ. Γεωργιάδης δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει καμία σχετική εξήγηση, ενώ ο ενδιαφερόμενος δήλωσε δημόσια ότι αντικαταστάθηκε λόγω κομματικών παρεμβάσεων.
Έτσι ολοκληρώθηκαν με τον προκλητικότερο δυνατό τρόπο οι κομματικές επιλογές και μοιρασιές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των διοικήσεων των νοσοκομείων. Μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το Μάρτιο με προγραμματισμό να διαρκέσει ένα μήνα και κράτησε -λόγω μαγειρεμάτων- επτά ολόκληρους μήνες.
Η Δράση καταδικάζει τον αδιαφανή τρόπο επιλογής διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, που γίνονται εις βάρος του Έλληνα ασθενή αλλά και των εργαζομένων στην υγεία και καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα σχετικά κριτήρια και βαθμολογίες.
Επισημαίνει επίσης ότι ένας υπουργός που βγαίνει στις τηλεοράσεις να υπερασπιστεί την αξιολόγηση των γιατρών και ταυτόχρονα επιλέγει με αδιαφάνεια και κομματισμό όσους θα διοικήσουν τα νοσοκομεία, υπονομεύει ο ίδιος τις μεταρρυθμίσεις που δημόσια δηλώνει ότι προωθεί.