Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας: Ρίξτε την κυβέρνηση και… εδώ είμαστε!

Alexis-TsiprasΤο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή του, παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην “Αυγή της Κυριακής”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι μια αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς, συνεπής στις δεσμεύσεις που θα έχει αναλάβει έναντι της ελληνικής κοινωνίας, στον απόηχο του εθνικού προβλήματος του Μνημονίου, θα προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του Μνημονίου από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.
Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν πριν το Μνημόνιο, σε έλεγχο των απολύσεων, στην προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου, στη σύσταση περιουσιολογίου καθώς και σε ένα περισσότερο δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, στις άμεσες προτεραιότητες μιας αυριανής κυβέρνησης των δυνάμεων της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βρίσκονται ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ.
Από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην “Αυγή της Κυριακής” πάντως, προκαλεί αίσθηση και το κάλεσμά του σε… αποστασία, προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με όσους βουλευτές της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας διαχωρίσουν τη θέση τους, και καταψηφίσουν στη Βουλή τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση.

ysterografa.gr