Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα

vroxoptwsi
Το πρώτο χειμωνιάτικο κύμα κακοκαιρίας έφτασε στη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα από τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη.
Τα προβλήματα ξεκινούν από την Αττική με πολλούς δρόμους να είναι πλημμυρισμένοι, ενώ από το νερό που έχει συγκεντρωθεί υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.
Για άλλη μία φορά από την καταρρακτώδη βροχή στην Αττική έχει μετατραπεί σε ποτάμι η συμβολή της Πειραιώς με την Χαμοστέρνας, που παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκαλεί η ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική. Αυτή την ώρα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου. Στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού στο ρεύμα προς Πειραιά η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Πολλές είναι και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική κυρίως για ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από τις περιοχές Καματερό, Ίλιον και Περιστέρι.
Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω νοτίων- νοτιανατολικών ανέμων που στα πελάγη φθάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.
Στον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων έως τις 18:00, ενώ αναβλήθηκε το δρομολόγιο για την Αίγινα στις 15:30, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αγ. Νεκτάριος».
Επίσης, δεν εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Παξοί και Ληξούρι- Αργοστόλι.

Πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Άνεμοι στο ιόνιο νοτιοανατολικοί μέχρι 7 και στο αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.