Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ισοπαλία-θρίλερ στην... πισίνα της Τρίπολης! ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ 2-2

Ισοπαλία-θρίλερ στην... πισίνα της Τρίπολης!
Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο τελευταίο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Superleague σε ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ (λόγω βροχής) αγωνιστικό χώρο και είχε πολλές φάσεις, δύο δοκάρι, αποβολή και συναρπαστική εξέλιξη στα τελευταία λεπτά.
Ένα ματς το οποίο είχε έντονες συγκινήσεις στο τέλος και απέκτησε χαρακτήρα ρώσικης ρουλέτας, όταν ο Αστέρας Τρίπολης είχε βγει όλος μπροστά για να ισοφαρίσει (έχανε με 1-2 από τα γκολ των Κάλβο στο 37' και Σολτάνι στο 42', τα οποία «ακύρωσαν» το γκολ του Εντό στο 12').
Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Απείλησε στο 5' με τον Μπαράλες και στο 8' με τον Ντε Μπλάσις και ανταμείφθηκε για την επιθετικότητά του με το γκολ του Εντό στο 12'. Λίγο μετά, ωστόσο, άρχισε η βροχή, που έγινε καταιγίδα και… βραχυκύκλωσε τους Αρκάδες. Η Ξάνθη ισορρόπησε και σταδιακά άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά τα καρέ του Ερνάντεζ, άσχετα αν δεν μπορούσε να απειλήσει.
Ο Λούις στο 32' αστόχησε στο σουτ και ο Μάνταλος στην κεφαλιά στο 33' (η πρώτη αξιόλογη τελική ενέργεια της Ξάνθης), πριν έρθει η ανατροπή του αποτελέσματος. Πρώτα ο Κάλβο με εκτέλεση φάουλ από μακριά (φέρει ευθύνη ο Ερνάντεζ) στο 37' και στη συνέχεια με κεφαλιά του Σολτάνι στο 42' (γλίστρησε ο Ερνάντεζ και δεν μπόρεσε να κάνει την εκτίναξη που θα ήθελε).Ετσι η Ξάνθη - παθητική ως τότε στο δεύτερο ημίχρονο – βγήκε μπροστά και το παιχνίδι έγινε… ροκ!
Τετ-α-τετ του Σολάρι στο 79' και αμέσως μετά σουτ του Μπεξιβανίδη (δεν έγινε το 1-3) και αμέσως το 2-2 από τον Ουσέρο στο 81' και η ευκαιρία του Μπαράλες στο 85' «συνέθεσαν» το πρώτο «σετ» της άγριας ομορφιάς. Ακολούθησε δεύτερο, που πήρε ως έναυσμα την αποβολή του Χοσέμι στο 87' (χτύπησε κεφάλι με κεφάλι τον Μπαράλες).
Και πάλι η Ξάνθη πρώτη απείλησε με την τεράστια ευκαιρία του Σολτάνι στο 90' (βγήκε μόνος στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Ερνάντεζ και σούταρε άουτ στην κενή εστία) και με τη φάση του 90'+1' όταν ο Κουτσιαύτης ακύρωσε γκολ του Σολάρι, ο οποίος έσπρωξε τον Ερνάντεζ που μόλις είχε χάσει την μπάλα και σκόραρε στην κενή εστία (αχρείαστη κίνηση, θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να σκοράρει ο Αργεντινός).
Αμέσως ήταν η σειρά του Αστέρα να «πυροβολήσει»: Ουσέρο (90'+2') και Μπαράλες (90'+3') «άγγιξαν» το 3-2, το οποίο δεν ήρθε ούτε με το δοκάρι του Χουάνμα στο 90'+4'! «Χορταστικό» τελείωμα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.
Ετσι, το 2-2 δεν άλλαξε, ο Αστέρας δεν νίκησε την Ξάνθη για 8ο εντός έδρας παιχνίδι του απέναντι στην ακριτική ομάδα και μπορεί να νιώθει ότι άξιζε τη νίκη, καθώς αυτός είχε πάμπολλες ευκαιρίες για γκολ (ανάμεσα στις οποίες και άλλο δοκάρι με τον Ντε Μπλάσις στο 74').
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Εντό, Ναβάρο (67' Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μουνάφο (57' Χουάνμα), Μπαράλες.
ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παϊτο, Γούτας, Χοσέμι, Ντιέ (90' Ράνος), Φλίσκας, Μαρίν (46' Σολάρι), Μάνταλος, Κάλβο (76' Μπέρτος), Σολτάνι.