Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ντέρμπι κορυφής στο Αίγιο - Ο Παναιγιάλειος κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλλου




cfoot2 
Με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα στο Νότιο όμιλο  της Football League, όπου δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής στο Αίγιο ανάαμεσα στον Παναιγιάλειο και στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου.
«Γιατρικό» η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για τον Παναιγιάλειο, προκειμένου να ξεχαστεί το
η ήττα από την Παναχαϊκή την προηγούμενη αγωνιστική που προκάλεσε αναστάτωση στο μελανόλευκο «στρατόπεδο».

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν δύσκολη και για να αλλάξει και πάλι το κλίμα στο Αίγιο, η νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου (24/11-18.00) ΟΤΕ TV) κρίνεται αναγκαία, ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Νίκος Κουρμπανάς σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές αναμένεται να προβεί σε τουλάχιστον μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα με τον Μαυρόπουλο να παίρνει τη θέση του Γκούμα στο χώρο του κέντρου. Ο τεχνικός του Αιγιώτικου συλλόγου δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Λαζανά, ο οποίος υπέστει βαρύ διάστρεμμα στην προπόνηση της Παρασκευής και θα μείνει εκτός για ένα μήνα περίπου. Εκτός πλάνων είναι και ο επίσης τραυματίας Μπουρλάκης, ενώ για αγωνιστικούς λόγους αποκλείστηκαν απο την 20άδα οι Μπότος και Γ. Παπαδόπουλος. Αντίθετα ο Παπαχρήστος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, όπως και ο Αργυρόπουλος και θα τεθούν κανονικά στη διάθεση του Νίκου Κουρμπανά. Ο Κορίνθιος τεχνικός θα ανακοινώσει την 20άδα λίγο πριν την έναρξη της  αναμέτρησης
 Στον Ολυμπιακό Βόλου θέση μάχης  θα πάρει ο Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος άσος της  θεσσαλικής ομάδας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Μανουέλ Ρόκα. Σε αυτήν βρίσκονται συνολικά δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές και είναι οι εξής: Ακόστα, Πόνσε, Αρβανίτης, Κατσίκης, Γιαλούσης, Κωστούλας, Γκέσιος, Δεινόπαπας, Καπετάνος, Καρράς, Γκίτκος, Γκούρμας, Γεωργίου, Παπανικόλας, Μπρέσκα, Κόμνος, Πινδώνης, Μελίσσης



Τη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση του Νοτίου ομίλου της Football League θα επιδιώξει η Καλλιθέα με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων.
Πέρα από τα γνωστά προβλήματα (τραυματίες οι Ατματσίδης και Πούλγκα) ο Βαζέχα θα έχει τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεση του. Μέσα σε αυτούς θα είναι επίσης οι Μουσταφίδης και Φαμπρίς που αποθεραπεύθηκαν.
Τ ο επεισόδιο που φέρεται να είχε ο Καλογιάννης με τον προπονητή του Βύζαντα Μεγάρων, Γιάννη Τοπαλίδη τις προηγούμενες μέρες, είναι η αιτία του αποκλεισμού του από την αποστολή για την αναμέτρηση με την Καλλιθέα Οι δυο άνδρες είχαν έντονο διάλογο σε εκείνη την προπόνηση και τον λόγο θα πάρει πια η διοίκηση, στην οποία θα λογοδοτήσει ο παίκτης. Στην Καλλιθέα δεν θα δώσουν το παρών τους οι τραυματίες Μαρίνης, Σταμέλος, Γκαϊδατζής αλλά και ο τιμωρημένος Μαζιώτης



Από την Εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας και το φιλικό με την Ισπανία, στον Φωκικό και... ματς με την Επισκοπή. Ο Ράντι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και αναμένεται να πάρει θέση βασικού στον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στους Κρητικούς. Οι εκλεκτοί της τεχνικής ηγεσίας είναι οι: Λανζάνο, Γκιμούσης, Σκαρίμπας, Πολυχρονάκης, Πεχλιβανόπουλος, Κοτσόκολος, Ράντι, Φράγκος, Καλαγκάνης, Αλβάρεζ, Ζαχαρόπουλος, Γεωργουσόπουλος, Κυριάκης, Θέος, Τζέκος, Λέσσι, Άλα, Σιμονιάν, Ασίγκμπα, Κλήμης
 Χωρίς τους τραυματίες Ντάρκο, Ντιαλό, Τριχάκη και τον τιμωρημένο Σεληνιωτάκη, θα προσπαθήσει η Επισκοπή να πάρει το τρίτο της φετινό διπλό στη Football League απέναντι στον Φωκικό. Οι Κρητικοί βρίσκονται από χθες στην Άμφισσα και χθες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία με μια προπόνηση στο γήπεδο του Χρισσού. Στην αποστολή της Ρεθυμνιώτικης ομάδας βρίσκονται οι: Καλογεράκης, Α. Κελαϊδής, Μανουσάκης, Βιδάλης, Βουρβαχάκης, Σπαθάρας, Δελήμπασης, Γκoνζάλες, Πουλάκης, Φραντζεσκάκης, Μποτωνάκης, Τάντιτς, Μαρτσάκης, Σουμπασάκης, Ανωγειανάκης, Ντακούντο, Βελονάκης, Κονονένκο, Λιονάκης και Μαραθιανός.

Με πρωινή προπόνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ηρακλής Ψαχνών, ενόψει της  εντός έδρας αναμέτρησης με τον Πανηλειακό. Ο Θωμάς Γράφας δεν υπολογίζει στον τραυματία Πατσατζόγλου, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στο δικέφαλο.Εκτός αποστολής έμεινε και ο Τάσος Τριανταφύλλου, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.
Στον Πανηλειακό ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και αναχώρησαν οδικώς για τα Ψαχνά.
Ο Πέτρος Δημητρίου δεν θα έχει στη διάθεση του, τους ανέτοιμους Κωνσταντινίδη, Θωμόπουλο και τον τιμωρημένο Γανωτή. Στην 20άδα συμπεριλήφθηκαν οι: Πίτκας, Μανιάτης, Λιόσης, Αποστολόπουλος, Κοτσώνης, Σαραμαντάς, Μαρτίνος, Καζνέτσης, Μίλιεβιτς, Νάστος, Καλαϊτζίδης, Πίγκλα, Σουλελές, Μπράβος, Μπιτάνγκ, Χαλούλος, Φραγκής, Σταματής, Μπιταξής, Λίτσος.
Στο μεταξύ  στην Ιταλία αναζητά τον επόμενο «σταθμό» στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Γιόζεφ Ανσόνγκ. Ο 23χρονος Γκανέζος μέσος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με τον Πανηλειακό, αφού δεν εκδόθηκε ποτέ το δελτίο του, με συνέπεια να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Ηλείας.

Το αήττητο σερί τους στη Football league θα επιδιώξουν να διευρύνουν τα Χανιά κόντρα στον Αχαρναϊκό, καθώς έχουν ξεχάσει τι θα πει ήττα εδώ και εφτά αγωνιστικές.
Το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία των Κρητικών είναι ότι θα έχει την πλειοψηφία των παικτών στη διάθεση της. Μοναδικοί απόντες οι... γνωστοί Πιθαρούλης και Βαλλιάνος λόγω τραυματισμού.
Στη Κρήτη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου η αποστολή του Αχαρναϊκού. με τον Μάκη Παπαδόπουλο να είναι αναγκασμένος να προβεί σε αλλαγές κυρίως στην άμυνα, αφού Προβατίδης (τιμωρημένος) και Παραράς (τραυματίας) έμειναν στην Αθήνα, μαζί με τους Καλογερόπουλο, Σικαλιά.Αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Μιρτσέτα που εξέτισε την ποινή του και ο Χριστόπουλος που αποθεραπεύθηκε.

Το τρίποντο που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας, θα επιδιώξει ο Φωστήρας ο οποίος θα μονομαχήσει με την Παναχαϊκή. Στην προσπάθεια του αυτή ο «Φονέας» θέλει τον κόσμο στο πλευρό του και η διοίκηση καλεί τον... 12ο παίκτης της να δώσει βροντερό παρών.Η αποστολή της ομάδας θα ανακοινωθεί ανήμερα του αγώνα. Ο Τζάκι Ματάισεν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού.
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία της Παναχαϊκής
Ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε τις τελευταίες του δόκιμες σε πρόσωπα και σχήματα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει, όπου στόχος των «κοκκινόμαυρων» είναι να φτάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Εκτός «μάχης» έμεινε τελικά ο Βαγγελόπουλος που δεν κρίθηκε έτοιμος, καθώς και ο τιμωρημένος Κοκκίνης.
Η αποστολή της Παναχαϊκής, αποτελείται από τους εξής: Μαραγκουδάκης, Κοντογουλίδης, Μπερτέν, Κωστόπουλος, Σπίνουλας, Κιάσσος, Βιγιαρέχο, Λίτσης, Γκαντιάγκα, Πλέγας, Χοτζάλι, Χούσα, Μπόζιτς, Αντονι, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Σταυριανός, Παπαδόπουλος.


Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής, μεταξύ Αστέρα Μαγούλας και Γλυφάδα στο δημοτικό στάδιο Ελευσίνας.

Οι δύο ομάδες σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, πάλεψαν για τους τρεις βαθμούς όμως στο φινάλε βολεύτηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Οι φιλοξενούμενοι, πάντως αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα (είχαν 22 τελικές), ενώ ο Αστέρας αγωνίστηκε από 34' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Έβερετ.
Όσον αφορά τα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Μαρτίνεζ στο 52' να κάνει 1-0 και τον Τσίγκα να «απαντάει» για τον σύλλογο των νοτίων προαστίων στο 59'.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Α. Πριόνας): Κασμερίδης, Ιατρού, Τριάντος, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Έβερετ, Στρατάκης, Κορνελάτος (65' Ασλανίδης), Ζούνιορ Αλμίρ (46' Πολίτης), Μαρτίνεζ, Δημητριάδης (82' Αντωνόπουλος).
ΓΛΥΦΑΔΑ (Λ. Ντε Σόουζα): Χρήστου, Γαλανόπουλος, Νατσούρας, Γκέζος, Μοντέστε (82' Σμυρλής), Σκόνδρας, Καμινιώτης (58' Μπάρος), Πορτίγια, Σονγκό, Νικολιάς (63΄Παϊδάκης), Τσίγκας


Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
1ος όμιλος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (22/11)
Αστέρας Μαγούλας- Γλυφάδα 1 - 1
ΚΥΡΙΑΚΗ (124/11)
Χανιά- Αχαρναϊκός (14.00)
Φωκικός- Επισκοπή (14.30)
Ηρακλής Ψαχνών- Πανηλειακός (15.00)
Καλλιθέα- Βύζας Μεγάρων (15.00)
Φωστήρας- Παναχαϊκή (15.00)
Παναιγιάλειος- Ολυμπιακός Βόλου (18.00-OTESPORT 4)