Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Οικονόμου: Με διαφορετική φιλοσοφία μπορεί να επανακάμψει η ΔΗΜΑΡ

oikonomoy
«Πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συσπείρωσης, η οποία θα κάνει την πολιτική διαπραγμάτευση, όπου πολιτική διαπραγμάτευση -εκτιμώ, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά το ίδιο εκτιμά- δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Άρα, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, με αυτό το πολιτικό πλαίσιο και με αυτή την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν υπάρχουν οι όροι για να υπάρξει επανάκαμψη της Δημοκρατικής Αριστεράς», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84″ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.
Ωστόσο, ανέφερε πως «με ένα νέο πλαίσιο, μια νέα φιλοσοφία, μια νέα λογική, ένα γενικότερο κάλεσμα, μια νέα αρχή -να το πούμε έτσι- θα μπορούσε η Δημοκρατική Αριστερά να ανταποκριθεί, αλλά πρέπει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να πάρει την πρωτοβουλία», και προσέθεσε: «Ο κ. Σαμαράς εδώ και δύο ημέρες όχι μόνο δεν έχει πάρει πρωτοβουλία, αλλά απαθώς παρακολουθεί την εξέλιξη μια τέτοιας συζήτησης. Άρα δεν τον αφορά. Αφού δεν αφορά τον κ. Σαμαρά, γιατί να αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά;».
Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας «θα ήταν μια πολύ δυνατή απάντηση σε υποτιμητικές συμπεριφορές για τη χώρα μας, όπως αυτή η προσέγγιση ότι “δεν συζητάμε σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο υπουργών ή αρχηγών κρατών, αλλά εσείς θα συζητάτε μέσα στο επίπεδο υπαλλήλων των κρατών μας”. Αυτή είναι μια υποτιμητική προσέγγιση» , υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και προσέθεσε:
«Η κυβέρνηση έχει καταφέρει, κατά την άποψή μου, κάτι σημαντικό. Έχει καταφέρει τη σταθεροποίηση. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια καλή βάση διαπραγμάτευσης. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω και η Δημοκρατική Αριστερά έχει παίξει και αυτή τον ρόλο της με τη μικρή της συμβολή».
Επίσης, ο κ. Οικονόμου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική του και το αίτημα για εκλογές, λέγοντας: «Καταντάει ανέκδοτο και αυτή είναι η εικόνα που απεχθάνονται και γελοιοποιούν οι φίλοι μας, οι Ευρωπαίοι εταίροι. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα. Πιστεύω ότι όποιος έχει την ανάγκη να ικανοποιεί τη φιλοδοξία ή την αυταρέσκεια και αλαζονεία του, πραγματικά δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια. Όποιος νιώθει ότι το χρέος του απέναντι στην πατρίδα υπερβαίνει τα ατομικά και συλλογικά κομματικά κενά, τότε μπορεί να δει και αλλιώς τα πράγματα».

ysterografa.gr