Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΛΦΑ



ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:



Δ: Για πες μας για τις αναταράξεις. Αναταράξεις στην πολιτική γενικότερα, αλλά και στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τέρενς;
Να σε ρωτήσω τώρα κάτι: έχετε δύο τάσεις εκεί στο κόμμα σου, είναι φανερό. Μιλάω σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; Η αρχή δόθηκε από την κα Μακρή η οποία συνυπογράφει και μία μικρή αναφορά, έτσι, μαζί με την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα της ΕΡΤ.

Τ.Κ: Εδώ θέλω να σε διακόψω. Δεν έχει καμία σχέση (η ενέργεια Μακρή). Γιατί αυτές είναι οι ad hoc καταστάσεις, στις οποίες εμείς συμμετέχουμε. Για παράδειγμα δεν μπορώ, όταν υπάρχει εκλεγμένος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο και έχουμε εκεί τεράστια προβλήματα, ή στην Ικαρία, να μην συνυπογράψουμε με την Αγνή την Καλογερή κάτι το οποίο αφορά το νησί. Αυτό είναι άλλο.

Δ: Η γνώμη σου ποια είναι τώρα Τέρενς; Ποια τάση θα επικρατήσει; Γιατί ότι υπάρχουν δύο τάσεις, υπάρχουν. Έχουμε τις δηλώσεις του κ. Μαριά, έτσι, δεν είμαστε τρελοί, δεν είναι μόνο η κα Μακρή. Υπήρξαν και δηλώσεις και έχουμε και τις δικές σου όμοιες…
 Τ.Κ: Όχι, για να το ξεκαθαρίσουμε. Η Ραχήλ δεν έχει κάνει καμία δήλωση.
Αναφέρεσαι με τις τοποθετήσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Νότης ο Μαριάς. Αλλά πιστεύω, όμως ότι αυτό τελείωσε οριστικά, με την ανακοίνωση που βγάλαμε την Τετάρτη, μετά από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και που πρέπει να σου πω ότι το θέμα αυτό δεν μας απασχόλησε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά.
Δηλαδή ήταν σαφές ότι η λέξη «ΣΥΡΙΖΑ», μας κάνει ζημιά, έτσι όπως αιωρείτο μέσα και κάθε τόσο και από προσωπικές απόψεις που εξέφραζαν  συνάδελφοι.
Οπότε πραγματικά ο Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρός μας, με το που μπήκαμε στη σύσκεψη ζήτησε ΤΩΡΑ να βγει ένα κείμενο, το οποίο θα είναι κοινής αποδοχής και πάνω στο οποίο πλέον θα περπατάμε όλοι και δεν θα υπάρχουν παρεκτροπές.
Και ήταν πολύ χρήσιμο και το ότι έκανε αποδεκτή τη δική μου εισήγηση να φύγουμε από την τσιμπίδα της λέξης «δυνάμεις», δηλαδή αντιμνημονιακές δυνάμεις. Γιατί είναι λογικό ότι όταν μιλάμε για δυνάμεις, να μιλάμε για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, να μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ και να μιλάμε για ΚΚΕ, έτσι; Ανεξάρτητα από το αν το ΚΚΕ έχει άλλου είδους φιλοσοφία. Και αποδέχθηκε να μπει η λέξη «προσωπικότητες» των τοπικών κοινωνιών.
Γιατί έναν αντιμνημονιακό δεξιό ή ΠΑΣΟΚ, δεν μπορείς να τον βγάλεις από τη μέση αν πράγματι είναι καραμπινάτα αντιμνημονιακός και τον θέλει η τοπική κοινωνία. Και βάλαμε και τη ρήτρα μέσα, το οποίο το επανέλαβε και ο Πάνος ο Καμμένος χθες, στην κοινωνική δικτύωση, «Ότι θα ακούσουμε το τι θα μας πουν οι τοπικές Συντονιστικές γιατί αυτές ξέρουν καλύτερα απ’ όλους ποιες είναι οι αποδεκτές προσωπικότητες».

Δ: Επομένως καταλαβαίνω, αν καταλαβαίνω καλά, ότι δεν αποκλείετε τις συνεργασίες τις τοπικές, έτσι, και με το ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχετε μία συμφωνία σε πρόσωπα, έτσι δεν είναι; Γιατί με αφορμή το Ηράκλειο, είναι αλήθεια ότι μίλησε ο Νότης ο Μαριάς, με αφορμή αυτή την περιοχή. Λοιπόν, από την άλλη πλευρά όμως, δεν προβλέπεται κεντρική συμφωνία. Καταλαβαίνω καλά;

Τ.Κ: Μα δεν υπήρχε κεντρική συμφωνία και, να σου πω κάτι; Από το μήνα Ιούλιο που πρωτοτέθηκε το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι από το Νότη, (δεν έχει σημασία αυτό), είχα γίνει ο κακός, είχα γίνει ο παράξενος.

Δηλαδή δεχόμουν και εσωκομματικές και εσωτερικές βολές για το «τι κάνει ο Κουίκ;». Όχι από όλους, από ορισμένους.
Γιατί πρέπει να σου πω ότι η πλειοψηφία, αποδεχόταν τη λογική μου. Ότι εμείς είμαστε ένα αυτοδύναμο Κίνημα, το οποίο δεν έχει αλλάξει γραμμή, καθόλου από τότε που τελείωσαν οι εκλογές σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει ένα σωρό τούμπες και τουμπίτσες και έχω πάθει ναυτία με τις (αλλαγές στις) αντιμνημονιακές του θέσεις.
Και τελικά πράγματι, επικράτησε αυτή η σκέψη του Προέδρου, ο οποίος παρενέβη αποφασιστικά στο συμβούλιο της Τετάρτης και βγάλαμε μία ανακοίνωση, με την οποία όλοι συμφωνούμε.
Και βγάλαμε και κάτι άλλο ακόμα, που είναι πολύ σημαντικό. Ότι δεν αποκλείεται κατά περίπτωση και η αυτοδύναμη κάθοδος, γιατί η Ζάκυνθος -  για παράδειγμα - θέλει να κατέβουμε αυτοδύναμα, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Και σε μία ευρύτατη σύσκεψη που κάναμε πριν από λίγο καιρό, είχαμε πει μήπως σε κάποιους Δήμους κάνουμε αυτοδύναμη κάθοδο.
Όπως επίσης λέμε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο αρχές Δεκεμβρίου.
Άρα, ο καθένας πια, πρέπει να βαδίζει επάνω σε αυτή την ανακοίνωση και πιστεύω ότι επήλθε πλέον η τάξη, η ηρεμία και η ψυχραιμία, μέσα στο Κίνημά μας στο θέμα αυτό. Γιατί κατά τα άλλα, είμαστε το μόνο Κίνημα που όλοι συμφωνούμε με τις πολιτικές μας θέσεις.

Δ: Να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα, Τέρενς. Το τελευταίο. Βλέπεις εσύ αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, γιατί βλέπουμε μετακινήσεις τώρα, βλέπουμε διαφοροποιήσεις και μάλιστα τις βλέπουμε στα μικρότερα κόμματα, έτσι; Αυτό είναι το σημαντικό σε αυτή τη φάση, παρά στα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση. Εντάξει, το ΠΑΣΟΚ έχει ένα θέμα… Για πες μου λίγο, βλέπεις.

Τ.Κ: Μου κάνεις μία πάρα πάρα πολύ σημαντική ερώτηση και μάλιστα σε μία εποχή όπου υπάρχει μία αναταραχή, κυρίως - εγώ πιστεύω -  και στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή δεν είμαι της λογικής για παράδειγμα, το ότι ξαφνικά εμφανίζεται η κα Ντόρα Μπακογιάννη,
με Αρχηγική εμφάνιση. Έχουμε και τα διάφορα σενάρια, να πάμε σε αλλαγή κυβέρνησης, χωρίς εκλογές.
Εμείς θα επιμένουμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι πρέπει να γίνουν εκλογές ΧΘΕΣ, όχι σήμερα, ούτε αύριο. ΧΘΕΣ, γιατί μόνο ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει. Αυτό για μας είναι κάτι το οποίο το επαναλαμβάνει συνέχει ο Πάνος ο Καμμένος.