Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο Αστέρας Δερβενίου "έκοψε" την φόρα των Αγίων Θεοδώρων

Παίζοντας στους Αγ. Θεοδώρους με επτά παίκτες κάτω των 22 χρόνων (λόγω απουσιών, τιμωριών και τραυματισμών) ο Αστέρας Δερβενίου ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την τοπική ομάδα. Η τεράστια ευκαιρία που έφτιαξε, αλλά έχασε ο Πεθαίνος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, άφησε μια πικρή γεύση σε όλους, γιατί ο Αστέρας θα έφευγε με τρίποντο από ένα γήπεδο που έχει άσχημη παράδοση τα τελευταία χρόνια.
Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός και η εξέλιξή του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι τη λήξη του. Οι φάσεις όμως μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και προήλθαν κυρίως από στημένες μπάλες. Βέβαια την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχε η ομάδα των Αγ. Θεοδώρων, αλλά ο Αστέρας ήταν ιδιαίτερα αγωνιστικός σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα ο Αστέρας, σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα του με τον Πέλοπα που δέχτηκε τέρμα στο 94’, δεν μπόρεσε να πετύχει το νικητήριο τέρμα στο ίδιο περίπου λεπτό.
Η ομάδα των Αγ. Θεοδώρων μπήκε πολύ δυνατά στην αρχή του αγώνα και στο 5λεπτο είχε κερδίσει τέσσερα κόρνερ, που δεν εκμεταλλεύτηκε. Ο Αστέρας συνήλθε και με πρωταγωνιστές τους Αντωνόπουλο, Αναγνωστόπουλο και Στεφανάκο άρχισε να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο. Η μαχητικότητα των παικτών του άρχισε να αποδίδει καρπούς και ο αγώνας παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου. Ο Φραντζής ήταν σταθερότατος στις επεμβάσεις του και γενικά η άμυνα του Αστέρα, παρά την πίεση που δεχόταν, δεν έχασε ποτέ την αυτοκυριαρχία της. Ευκαιρία μεγάλη δεν δημιούργησαν οι Αγ. Θεόδωροι. Μάλιστα, σε μια από τις σποραδικές επιθέσεις του Αστέρα, ο τερματοφύλακας Σταμέλος των Αγ. Θεοδώρων απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ μια εντυπωσιακή λόμπα του Στεφανάκου.
Η εικόνα του αγώνα στο β’ μέρος ήταν παρόμοια με αυτή του α’ μέρους. Η καλύτερη στιγμή για τους Αγ. Θεοδώρους ήταν στο 62’, όταν ο Μπράνκο, βρισκόμενος πλάγια αριστερά μέσα στην μικρή περιοχή του Αστέρα, έκανε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Φραντζής απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας χαμηλά στη δεξιά γωνία της εστίας του. Άλλη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Αγ. Θεοδώρων δεν υπήρξε, παρά μόνο κάποια γεμίσματα που προήλθαν από φάουλ και κόρνερ και τα οποία δημιουργούσαν αναταραχές την άμυνα του Αστέρα. Σε μια αντεπίθεση του Αστέρα στο 72’, ο Πεθαίνος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη περιοχή από πλάγια αριστερά, αλλά το τεχνικό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σταμέλου. Ο αγώνας πήγαινε προς τη λήξη του, και στο 93’ ο Μετεβελής από αριστερά με μια μακρινή σέντρα βρήκε μέσα στη μικρή περιοχή απέναντι δεξιά τον Πεθαίνο, ο οποίος κατέβασε με μαεστρία την μπάλα, ντρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρέθηκε με την μπάλα φάτσα με τον τερματοφύλακα Σταμέλο. Εκεί ο Πεθαίνος σάστισε προς στιγμή, μιας και ο Πρίφτης μπήκε και αυτός στη φάση, αλλά μετά σούταρε συρτά και ο Σταμέλος με το πόδι απέκρουσε. Ήταν η σπουδαιότερη φάση του αγώνα.
Η διαιτησία του κ. Δασκαλόπουλου άφησε παραπονούμενους τους γηπεδούχους, που διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι (ένα σε κάθε ημίχρονο) από “σπρωξίματα” στους επιθετικούς τους. Οι βοηθοί κ.κ. Μπούμπας και Ρούσσος τα πήγαν σε γενικές γραμμές καλά.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Σταμέλος, Λιόσης, Καλογήρου, Δημητρίου, Λέζη, Νικολάου Ο., Καραμαλέγκος, Πάτρας, Γεωργακόπουλος, Μπράνκο, Οικονόμου.Έπαιξαν και οι: Γκιόκας, Γκεζερλής, Λουκάς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μερκούρης (58’ Κουτρούλης), Στεφανάκος (90’ Τάφα), Πρίφτης, Καραγιαννίδης (78’ Λιθοξόου)

asterasderveniou.gr