Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ρώμη ο Ιταλός ηθοποιός Τζουλιάνο Τζέμα – διάσημος από τον ρόλο του «Ρίνγκο»

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ρώμη ο Ιταλός ηθοποιός Τζουλιάνο Τζέμα Ήταν 75 ετών - Είχε παίξει σε πολλά "σπαγγέτι γουέστερν"
Ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της μεγάλης οθόνης, ιδιαίτερα στους λάτρεις του λεγόμενου «σπαγγέτι γουέστερν», ο Ιταλός ηθοποιός Τζουλιάνο Τζέμα – διάσημος από τον ρόλο του «Ρίνγκο» στα περίφημα αυτά φιλμ της δεκαετίας του 1960 και του 1970 – σκοτώθηκε χθες Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 το βράδυ σε ηλικία 75 ετών σε τροχαίο που σημειώθηκε κοντά στη Ρώμη, όπως ανακοίνωσαν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1938 στη Ρώμη, ο Τζουλιάνο Τζέμα ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο σε ηλικία 18 ετών ως κασκαντέρ.
Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο Τζέμα συμμετείχε σε 73 κινηματογραφικές ταινίες και σε 25 τηλεοπτικές σειρές και συνεργάστηκε με πάρα πολλούς και γνωστούς ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες στη διάρκεια της καριέρας του.
Συμμετείχε κυρίως ως κομπάρσος σε σπουδαίες ταινίες, όπως το «Μπεν Χουρ» των 11 βραβείων Όσκαρ πλάι στον Τσάρλτον Ιστον και στον μνημειώδη «Γατόπαρδο» του Λουκίνο Βισκόντι, συμπρωταγωνίστησε με θρυλικά ονόματα του σινεμά, όπως οι Κερκ Ντάγκλας, Ρίτα Χέιγουορθ, Χένρι Φόντα, Φιλίπ Νουαρέ και Κατρίν Ντενέβ, αλλά στη συνείδηση του κοινού εντυπώθηκαν κυρίως οι ρόλοι του στα «σπαγγέτι γουέστερν».
Πρώτα πέρασε από τις καλτ ταινίες βιβλικής ιστορίας και αρχαιοελληνικής μυθολογίας, που παρήγαγε μαζικά κατά τις αρχές της δεκαετίας του '60 το στούντιο της Τσιινετσιτά και μετά, χάρη κυρίως στο αρρενωπό παρουσιαστικό του, μεταπήδησε στα γουέστερν.
Στο φιλμ του 1965 «Una pistola per Ringo», έπαιξε ως Μοντγκόμερι Γουντ τον πιστολά Ρίνγκο, σε έναν ρόλο που τον καθιέρωσε μεταξύ των μεγάλων ενός κινηματογραφικού είδους που αρχικά παρεξηγήθηκε αλλά με τα χρόνια απέκτησε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς και μια αξιοσέβαστη θέση στην εποποιία της έβδομης Τέχνης.