Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

246-1 (άκυρο) το… σκορ στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή

Parliament-edrana
Με ψήφους 246 υπερ και ένα άκυρο, η Βουλή ψήφισε σήμερα την άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενή, Μπούκουρα, Παναγιώταρο, Ηλιόπουλο, Κασιδιάρη και Αλεξόπουλο.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά την ομιλία τους στην Ολομέλεια, στην έναρξη της διαδικασίας, αποχώρισαν και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

 "Παρών" ψήφισε ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛ και άκυρο ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Λευκό ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:
Ηλίας Παναγιώταρος: Α δικογραφία Υπέρ ψήφισαν 246, Παρον 1
Β δικογραφία Υπέρ 247
Χρυσοβ. Αλεξόπουλος Υπέρ: 246, Λευκό 1
Ηλίας Κασιδιάρης: Υπέρ 247
Γιώργος Γερμενής Υπέρ 246, Ακυρο 1
Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Υπέρ 246, Άκυρο 1
Ευστάθιος Μπούκουρας: Υπέρ 246, Άκυρο 1

"Δεν τεκμηριώθηκε σωστά το αδίκημα της στάσης για τον Ηλία Παναγιώταρο και γι' αυτό ψήφισα παρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας", δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος.

"Ζητώ να έχω μόνιμη άρση ασυλίας για να μην κουράζεται σώμα και επιτροπές", είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος και έκανε λόγο για "show με συλλήψεις αρχηγού και 6 βουλευτών".
"Ευτυχώς για την κοινή γνώμη και τους τεως ψηφοφορους της ΝΔ που καταλαβαίνουν το σόου που έγινε πριν από 20 ημέρες και έρχονται στην Χρυσή Αυγή δείχνουν οτι η Χρυσή Αυγή ήταν ειναι και θα παραμείνει εδώ", κατέληξε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

"Επιθυμώ να επαναλάβω ότι πρόκειται για μια άθλια σκευωρία. Οι παράνομες διώξεις αποκαλύφθηκαν στα μάτια λαού. Δεν θα ψηφίσουμε, θα απέχουμε από ψηφοφορία", είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επανέλαβε ότι οι διώξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γίνονται με εντολές ξένων κέντρων εξουσίας, της Κομισιόν και των ΗΠΑ, αντί στο εδώλιο να καθίσουν κλέφτες, απατεώνες που ξεπούλησαν χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους.

Σε πιο συναισθηματικό ύφος κινήθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Είπε ότι: "διώκομαι γι αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου. Δεν έχω να απολογηθώ για καμία, δεν έχω διαπράξει κάτι που να είναι μεμπτό. Βρίσκομαι εδώ γιατί υπήρξε μια αναφορά ονόματος ενός ψευδομάρτυρα με την επωνυμία «Ε», ότι με γνώρισε σε ένα γραφείο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Γι' αυτό δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα.
Είπε ότι είναι φορτισμένος συναισθηματικά γιατί δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτή την θέση.
Είπε επίσης ότι να προσφέρεις τον μισθό σου σε όσους ανάγκη, και κακούργημα.

"Θέλω να αρθεί η ασυλία μου για να βρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια", είπε ο Ευστάθιος Μπούκουρας.

Για τους τρεις πρώτους, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».
Πολλές απουσίες καταγράφηκαν στην σημερινή ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία, όπου η παρουσία και η απουσία έχουν την δική τους σημασία, ο μόνος από τους αρχηγούς των κομμάτων που ήταν δικαιολογημένα απών ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έλαμψαν δια της απουσίας τους, ενώ απόντες ήταν και πολλοί άλλου βουλευτές.

Στις απουσίες καταγράφηκαν, εκτός από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

Αλέκα Παπαρήγα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θόδωρος Καράογλου, Ζέτα Μακρή, Έλενα Ράπτη, Αντζελα Γκερέκου, Θανάσης Δαβάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Βασιλική Κατριβάνου, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρήστος Δήμας, Στάθης Κωνσταντινίδης, Αιχάν Καραγιουσούφ, Ζειμπέκ Χουσεϊν, Θεόδωρος Δρίτσας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ξανθος, Αχμέτ Χατζηοσμάν.