Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

“Καυτός” Μήτρογλου - O Ολυμπιακός, 4-0 την Ξάνθη… ενόψει Παρί

osfp
Με νέο χατ-τρικ του Μήτρογλου και ένα γκολ του Σαβιόλα ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 4-0 τη Ξάνθη και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Ενας εξαιρετικός Ολυμπιακός σκόρπισε μια κάκιστη Ξάνθη  έχοντας στην κορυφή Μήτρογλου, Σαβιόλα που συνεχίζουν να τρομάζουν όλες τις αντίπαλες άμυνες και παίρνοντας βοήθειες από τους εξαιρετικούς Βάις, Φουστέρ και τον Μασάντο που έπαιζε από πίσω ήταν χάρμα ιδέστε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Ο «Γερμανός» σημείωσε δεύτερο διαδοχικό χατ-τρικ μετά απ' αυτό με τον Λεβαδειακό κι έδειξε ότι διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας!

«Καυτός» Μήτρογλου ενόψει Παρί!Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργούσε συνεχώς φάσεις στα καρέ της Ξάνθης, που έμπαζε από παντού... Μοναδική καλή στιγμή των ακριτών, το δοκάρι από σέντρα του Μαρίν στο 29'.
Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόλις στο 2' με τον Σαβιόλα που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσέμα έπειτα από κάθετη του Μασάντο, όμως στο επόμενο λεπτό ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του αντίπαλου κίπερ έπειτα από κεφαλιά του Μήτρογλου κι άνοιξε το σκορ!
Με εξαιρετική ανάπτυξη από τα άκρα με Φουστέρ, Βάις αλλά και από τον άξονα με τον Μασάντο, οι Πειραιώτες έβαλαν τη μπάλα κάτω κι έβγαλαν αρκετές φάσεις. Το 2-0 ήρθε στο 27' έπειτα από πίεση στο κέντρο και κόντρα, με τον Φουστέρ να βγάζει άλλη μια ασίστ στον Μήτρογλου που πλάσαρε σωστά.
Το ημίχρονο έκλεισε με γκολάρα του «Γερμανού» από εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει, Τσέμα, και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του διεθνούς Ελληνα στράικερ που διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας...Στο ίδιο μοτίβο πήγε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το ματς και να πολιορκεί τα καρέ της Ξάνθης. Από την πλευρά της, η ακριτική ομάδα βελτιώθηκε κάπως στο δημιουργικό κομμάτι με την είσοδο του Κάλβο κι έβγαλε τρεις καλές φάσεις στο πεντάλεπτο 57'-61' χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα.
Ο Μίτσελ έβγαλε στο 62' τον Φουστέρ, που γνώρισε την αποθέωση κι έριξε στο ματς τον Γιαταμπαρέ που έκανε ντεμπούτο. Παρότι οι Πειραιώτες κατέβασαν ταχύτητα, στο 73' ήρθε μια εξαιρετική προσπάθεια του Βάις, που κινήθηκε από δεξιά, «τρύπωσε» στην άμυνα της Ξάνθης κι έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το 4-0 από κοντά! Αυτό είναι το δεύτερο διαδοχικό χατ-τρικ του Μήτρογλου μετά απ' αυτό επί του Λεβαδειακού!
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους «ερυθρόλευκους» να συντηρούν δυνάμεις ενόψει της αναμέτρησης με την Παρί για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' λ.τ. Μανιάτης), Μπονγκ (37' λ.τ. Χολέμπας), Μεντζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62' Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου
ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Παΐτο (42' Μπαξεβανίδης), Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Μαρσελίνιο (46' Κάλβο), Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Εστράδα

Η κάκιστη εικόνα της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη και η κριτική, που άσκησε στην ομάδα ο Πανόπουλος, ώθησε τον Νίκο Καραγεωργίου σε παραίτηση.