Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη Λιβαδειά

livadeia
Δεκάδες μέτωπα έχει δημιουργήσει η φωτιά κοντά στη Λιβαδειά που το καθένα συνεχίζει ανεξέλεγκτα τη δική του καταστροφική πορεία ενώ την ίδια στιγμή συγκεντρώνονται και άλλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής είναι ιδιαίτερα καθοριστικά τα μέτωπα τα οποία κινούνται προς Χαιρώνεια το ένα, Άγιο Βλάσση το άλλο και προς Λιβαδειά το τρίτο, ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερα μέτωπα που κινούνται ανεξέλεγκτα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
«Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα» υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας και όπως σημειώνει «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».
Ήδη εκτός από τις πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν από τον αέρα και το έδαφος έχουν συγκεντρωθεί όλα τα μηχανήματα των δήμων, όλες οι υδροφόρες όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
«Ότι μηχάνημα υπήρχε σε δήμους και περιφέρεια έχει μεταφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα της φωτιάς» σημειώνει ο κ. Ζιώγας.

ysterografa.gr