Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο Άσαντ μετακινεί δυνάμεις από το αεροδρόμιο της Δαμασκού

syrian-activists
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει του στρατιωτικού χτυπήματος που αναμένει από την πλευρά της Δύσης, προχωρεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, από το πρωί παρατηρείται μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, στην κοντινή πόλη Χουράν αλ-Αγουαμίν.
Στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού της Συρίας, φαίνεται λοιπόν ότι το καθεστώς Άσαντ σπεύδει να τις προφυλάξει, αναπτύσσοντάς τις αλλού, προκειμένου να αποφύγουν θανατηφόρα χτυπήματα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς ή επιθέσεις με πυραύλους.

Στο μεταξύ  ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί επεσήμανε την ανάγκη να αποτραπεί η διαγραφόμενη επίθεση της Δύσης κατά της Συρίας, καθώς εκτιμά ότι είναι δυνατόν να διαμορφώσει ανεξέλεγκτη κατάσταση στην περιοχή.
Την παραπάνω είδηση μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές διαπιστώσεις έγιναν από τον Χασάν Ροχανί στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, καθώς μαζί με τη Χεζμπολάχ του σεϊχη Χασάν Νασράλα έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα βρεθούν ως το τέλος στο πλευρό του ηγέτη της Συρίας.