Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σε ύφεση η φωτιά στην Λιβαδειά - Κάηκαν σπίτια και ζώα - Απομάκρυναν τους κατοίκους 4 χωριών!


 Δραματική η κατάσταση στη Βοιωτία, λόγω της φωτιάς που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Από τις 09.00 η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και οι προσπάθειες για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο συνεχίζονται. Στο μέτωπο επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 51 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λιβαδειάς, Νίκο Παπαγγελή: ''Η φωτιά πέρασε μέσα από τα χωριά Χερώνεια, Άγιος Βλάσσης, Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό. Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια ενώ κάηκαν πάρα πολλά ζώα. Είναι τραγική η κατάσταση και επί τόπου βρίσκεται ο διοικητής του ΕΛΓΑ για αυτοψίες''.
 Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα έδωσαν τεράστια μάχη. Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα. Επί τόπου βρισκόταν  ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με το Star κεντρικής Ελλάδας.

Τέσσερα σπίτια κάηκαν στο χωριό Άγιος Βλάσιος, σύμφωνα με όσα είπε με δάκρυα στα μάτια ο δήμαρχος Λιβαδειάς, Νίκος Παπαγγελής στο κεντρικό δελτίο του Star κεντρικής Ελλάδας.
 Η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την πόλη ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο στο Πέρα Χωριό. Σύμφωνα με την Μητρόπολη Θηβών - Λιβαδείας, κάηκε αντλιοστάσιο και υπήρξε διακοπή νερού στο γηροκομείο. ''Μεταφέρθηκαν 65 τρόφιμοι του γηροκομείου σε νοσοκομείο'' είπε στο NewsIt ο δήμαρχος Λιβαδειάς.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια, γράφει το eviazoom και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Η φωτιά ξέσπασε χθες (28-08-2013) στις 14.30 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία, μεταξύ των περιοχών Καρακόλιθος και Τσουκαλάδες,Η φωτιά "έγλυψε" στην κυριολεξία το μοναστήρι της Λυκουρεσης και το Λιοντάρι της Χαιρώνειας. Εστίες φωτιάς υπήρχαν παντού. Η μεγαλύτερη στους Τσουκαλάδες. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτεινόταν σε ακτίνα σχεδόν έξι χιλιομέτρων και έφτανε μέχρι το ύψος λίγο πριν τον Ορχομενό.

newsit.gr