Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εισήγηση-βόμβα στα χέρια Σαμαρά

Megaro-Maximou
Μια εισήγηση-βόμβα για δημόσια, “επιθετική” καταγγελία της τρόικας φέρεται να σεργιανίζει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τελικό αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά, ως στρατηγική απεγκλωβισμού της κυβέρνησης από ενδεχόμενη απαίτηση της τρόικας για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, που πολιτικά “δεν βγαίνουν”.
Σύμφωνα με τη στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, η σχετική εισήγηση προκύπτει από τον προβληματισμό ως προς το πως θα πρέπει να “απαντήσει” η κυβέρνηση σε μια ενδεχόμενη απρόσμενη πίεση από την πλευρά της τρόικας, για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, που τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα της κυβερνητικής στρατηγικής.
Ο σχετικός προβληματισμός φυσικά αφορά… υποθετικό σενάριο, καθώς με τα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση προσδοκά να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του τρέχοντος έτους, που σε συνδυασμό με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης στις αρχές του 2014, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για απευθείας δανεισμό. Επομένως, δεν θα έχει ανάγκη τα Μνημόνια…

ysetrografa.gr