Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Σπείρα νεαρών είχε ρημάξει τα καταστήματα στην Τρίπολη

Σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο Έλληνες 15 και 16 ετών, καθώς και ένας 18χρονος Ρουμάνος, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις Έλληνες, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Τρίπολης.
 Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας από τα μέσα Μαΐου έως και τα τέλη Ιουλίου είχαν διαπράξει 24 κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα, αρπάζοντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μερικά από τα αντικείμενα που είχαν κλέψει, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών συνεργών τους.