Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Παναθηναϊκός - Λάτσιο (21:00, ΟΤΕ TV)

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού συνδυάζει αρκετά πράγματα. Αρχικά, το νέο ξεκίνημα που κάνει το «τριφύλλι» με στόχο να μειώσει το μπάτζετ και να περιορίσει τα οικονομικά θέματα που έχει, δεύτερον να παρουσιάσει στον κόσμο τη νέα φανέλα, η οποία κάνει… ντεμπούτο στο σημερινό φιλικό με τη Λάτσιο (21:00, OTE TV) και τέλος να γίνουν γνωστά τα πλάνα που έχει ο Γιάννης Αναστασίου ενόψει της νέας σεζόν.

Μπορεί οι μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό να μην έχουν ολοκληρωθεί αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά αναμένεται αν δούμε αρκετά νέα πρόσωπα. Μπεργκ, Σίλντενφελντ, Αμπέιντ και Καρέλης θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μπροστά στο κοινό της ομάδας και λογικά θα ξεκινήσουν και βασικοί.

Σύμφωνα με δοκιμή που έκανε ο Αναστασίου, ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα, δεξιά θα παίξει ο Μαρινάκης και αριστερά ο Νάνο. Ο Σίλντενφελντ θα είναι αριστερό στόπερ και ο Κουτρουμπής δεξί. Ο Μέντες θα αγωνιστεί σε ρόλο κόφτη, με τον Ζέκα δεξιό εσωτερικό μέσο και τον Γαλλοαλγερινό Αμπεΐντ αριστερό εσωτερικό χαφ. Δεξιά θα παίξει ο Μπαϊράμι κι αριστερά ο επίσης αριστεροπόδαρος Καρέλης, με τον Μπεργκ στην κορυφή.

Όσο για τη Λάτσιο δεν έχει αλλάξει πολύ και ο βασικός της κορμός είναι ο ίδιος. Ο Μάουρο Ζάρατε γύρισε στην Αργεντινή για τη Βελέζ, αλλά ήρθε ο συμπατριώτης του (αμυντικός μέσος) Λούκας Μπίλια από την Άντερλεχτ έναντι επτά εκατ. ευρώ. Αποκτήθηκαν ο μέσος της Σάντος Φελίπε Αντερσον με οκτώ εκατ. ευρώ, ο Αργεντινός στόπερ Ντιέγκο Νοβαρέτι από την Τοκούκα και ο Κολομβιανός φορ Μπράιαν Περέα από την Ντεπορτίβο Κάλι. Αυτοί συν τους Ερνάνες, Κλόζε, Εντερσον, Καντρέβα, Λούλιτς, Μάουρι, Λεντέσμα, Φλόκαρι, Μαρκέτι, Κόζακ, Σιανί, Κονκό, Τσάνα, Ράντου, σαφώς δημιουργούν ένα αξιόμαχο σύνολο για το Καμπιονάτο.