Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τριάρα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, ενόψει Σάλκε

paokΜε τέρματα των Βίτορ, Λούκας και Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ αν και δυσκολεύτηκε κέρδισε στην γεμάτη Τούμπα 3-0 τη Ξάνθη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Super League, παίρνοντας παράλληλα την κατάλληλη ώθηση για το ματς με τη Σάλκε.
 Ο Μιγκέλ Βίτορ άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό, ενώ από το σημείο του πέναλτι ο Λούκας Πέρεθ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 66', όταν ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στο 73' ο Αθανασιάδης πέτυχε το τρίτο γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά»
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76' Σκόνδρας), Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (73' Ολίσε), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (80' Νέτσικ)
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης (46' Φλίσκας), Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70' Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57' Σολάρι)

Με δύο όμορφα ματς που προσέφεραν θέαμα και γκολ άνοιξε η αυλαία της φετινής Σούπερ Λίγκας. Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος πήρε σε συναρπαστικό ματς την ισοπαλία 2-2 από τον Εργοτέλη με τον Παπαδόπουλο να... λυτρώνει τους γηπεδούχους στο 87'.
Μπαντιμπανγκά (8΄) και Αναστασάκος (36΄) ήταν οι σκόρερ για την ομάδα της Κρήτης, που έμεινε με 10 παίκτες στο 74΄ μετά την αποβολή του Γιοβάνοβιτς. Ο Ατρόμητος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 25΄ με γκολ του Ούμπιντες, για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του έμπειρου Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 87΄.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος (84΄ Καλέργης), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (72΄ Καραμάνος), Καραγκούνης (46΄ Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Κοζορώνης, Σαρρής, Χαντί, Αναστασάκος, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο (32΄ Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά (70΄ Τζανακάκης), Μπαμ Μπαμ (84΄ Μπουρσέλης).
Στα Χανιά η Βέροια με ηρωϊκή προπάθεια πήρε τον βασθμό της ισοπαλίας επίσης με 2-2 από τον Πλατανιά. Ο Πλατανιάς βρέθηκε κοντά στο να μπει με νίκη στη νέο πρωτάθλημα, όμως η Βέροια είχε άλλη γνώμη. Οι Κρητικοί βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως η ομάδα της Ημαθίας πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να φύγει από την Κρήτη με ισοπαλία 2-2.
Τα τέρματα για τους Κρήτες σημείωσαν οι Ναζλίδης (29') και Γουνδουλάκης (42'), ενώ η «βασίλισσα του βορρά», η οποία τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αποστολόπουλου με δεύτερη κίτρινη στο 77', ισοφάρισε με τα γκολ του Μρντάκοβιτς (62', 85').
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γεωργαλλίδης, Θέρα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Αγκιλέρα (87΄ Γιακουμάκης), Στόλερ (65΄ Σιώπης), Μπέλιτς, Μοράλ (78΄ Πόποβιτς), Γουνδουλάκης, Ναζλίδης.
ΒΕΡΟΙΑ (Γκόραν Στεβάνοβιτς): Αναστασόπουλος, Τραπ, Βεργώνης (61΄ Παυλίδης), Τζημογιάννης, Αμαραντίδης, Αποστολόπουλος, Σεντεμέντες, Σεγκούντο (68΄ Μάνος), Μπαργκάν (57΄ Τσαλκάς), Μπεν Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς.

Το πρόγραμμα της Κυριακής
Απόλλων-Αρης 19:15
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 19:15
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 19:15
ΟΦΗ-Πανιώνιος 19:15
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 21:30
Και τη Δευτέρα

Καλλονή-Ολυμπιακός 21:30