Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο Κοντογεώργος θέτει… όρους για να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο!

kontogeorgosΠροειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι θα καταψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου 80, 81 και 82 που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση, αν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνες οικογένειες έστειλε ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος.
Την δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να διευκρινίσει την στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, καθώς από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κοντογεώργος εμφανίστηκε έντονα επικριτικός, τονίζοντας ότι λέει όχι «στα οριζόντια μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία και το μέλλον της χώρας».

«Με απολύσεις στην εκπαίδευση και στην δημοτική αστυνομία δεν πετυχαίνουμε την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης. Δεν βελτιώνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Δεν υπακούει το μέτρο σε κάποιο αίσθημα δικαίου του Έλληνα πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργος.
Παράλληλα επεσήμανε ότι τις απαιτήσεις της τρόικας μπορεί να τις ικανοποιούμε αλλά πρέπει να το κάνουμε με κριτήρια αξιοκρατικά.
Ακόμα ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να αποσύρει την διάταξη για τον φόρο πολυτελείας. «Μην δολοφονείτε την οικογένεια. Ναι στην αξιολόγηση, ναι στην κινητικότητα, όχι όμως στα οριζόντια μέτρα», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργος.
Αιχμές άφησε ο βουλευτής της ΝΔ και σε ότι αφορά τη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια διακομματική σιωπή. Για το άνδρο του πολιτικού ρουσφετιού εδώ μέσα, δεν μίλησε κανείς».
Κλείνοντας, ο κ. Κοντογεώργος κάλεσε την κυβέρνηση «να εξετάσει έστω και την ύστατη στιγμή και να εξαιρέσει τις τρίτεκνες οικογένειες από τις διατάξεις με τις απολύσεις.
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε μέτρα που δολοφονούν το κύτταρο, και της οικογένειας και της χώρας», κατέληξε.