Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ… κήρυξε πόλεμο μετά τη συνάντηση με Μιχελάκη και Μητσοτάκη!

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÊÁÉ ÐÏÑÅÉÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÏÅ-ÏÔÁ 
(EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι υπουργοί ανέφεραν ότι όλες οι συμφωνίες με την Τρόικα έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η νομοθετική ρύθμιση για τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα γίνει ή τώρα ή το Σεπτέμβριο
Μεταξύ άλλων σε διαθεσιμότητα θα βγουν μέχρι τέλος Ιουλίου οι σχολικοί φύλακες και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Σε ποσοστό 5%-10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνουν στους δήμους ως υπάλληλοι ενώ ένα άλλο ποσοστό- το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα- θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπειτα από αξιολόγηση.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ένα από τα κριτήρια θα αποτελέσει η ημερομηνία γέννησης των δημοτικών αστυνομικών που θα πρέπει να είναι μετά το 1993.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αιτία πολέμου όλα αυτά που ειπώθηκαν»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρικό σύνθημα είναι « Καμία απόλυση».