Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών - Κλειστή η Σταδίου μέχρι την Κλαυθμώνος



Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου  απο τις 16.00, πραγματοποιήται  η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους δήμους, που αντιδρούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χρησιμοποιώντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Λίγο πριν από τις 14.00, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το υπουργείο, καθώς δεν έγινε η συνάντηση που είχαν ζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη, και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.
Να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα, θα ζητήσει σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης.

Όπως υποστηρίχθηκε από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, κατά την παρουσίαση έρευνας για την εικόνα της κοινής γνώμης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «συνιστά μνημονιακή υποχρέωση η αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα».

Ωστόσο, καταγγέλθηκε ότι η αξιολόγηση αυτή δεν έχει γίνει. Αναφέρθηκε επίσης, ότι σε υπουργεία, αξιολογήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα λειτουργούν σωστά, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό αυστηρούς, συνεχείς ελέγχους εδώ και δύο χρόνια.

Κατά την παρουσίαση της έρευνας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης είπε: «Θα απαιτήσουμε να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς. Καταρχήν, υπάρχουν υπουργεία που δεν συμμετέχουν στην κινητικότητα. Θα ζητήσουμε να συμμετάσχουν. Κατά δεύτερον, αξιολογήσεις σε υπουργεία έγιναν "μεταξύ ημών και υμών". Θα αναφέρω μόνο ότι υπουργός έδωσε συγχαρητήρια για αξιολόγηση, όπου το συμπέρασμα ήταν πως όλα πάνε καλά. Δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Πρόσθεσε: «Μεταξύ των 620.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, στην Αυτοδιοίκηση απασχολούνται μόνο 72.000. Δεν θα βγει το 50% της κινητικότητας από αυτούς».

Στην πρώτη φάση, τον Ιούλιο, πρέπει να δοθούν 5.000 ονόματα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα 2500 σχολικοί φύλακες, 2000 εκπαιδευτικοί, κυρίως γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής, 500 υπάλληλοι υπουργείων, οι πρώτοι 50 θα προέρχονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όταν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα
3500 δημοτικοί αστυνομικοί, 2500 υπάλληλοι δήμων και υπουργείων. 1500 εκπαιδευτικοί που αποδεδειγμένα δεν ασκούν τα καθήκοντά τους

newsit.gr