Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες στην Ήπειρο – Νεκρός ο Μ. Κόλα – Τραυματίστηκε αστυνομικός της ΕΚΑΜ

Νεκρός έπεσε ένας από τους δύο Αλβανούς δραπέτες των Τρικάλων μετά από άγρια μάχη με αστυνομικούς κοντα στη Bροσύνα Θεσπρωτίας, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της ΕΚΑΜ.  Οι δύο δραπέτες έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών. Απο τα πυρά των αστυνομικών έπεσε νεκρός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο Μαριάν Κόλα ενώ ο 27χρονος Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο γόνατο ένας
26χρονοςαστυνομικός ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα,  όπου αυτή την ώρα χειρουργείται από τρεις χειρουργούς της ορθοπεδικής κλινικής.
 Όπως μας ενημερώνει το epirusgate.blogspot.gr, ευτυχώς δεν έχει πειραχτεί κάποιο νεύρο στην περιοχή. Οι γιατροί που τον χειρουργούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τον τρόπο που η σφαίρα τρύπησε το γόνατό του χωρίς όμως έχει κοπεί κάποιο νεύρο που θα του δημιουργούσε μόνιμα κινητικά προβλήματα. Ήταν πραγματικά τυχερός ο 26χρονος αστυνομικός μέσα στην ατυχία του. Δεν έχει χάσει πολύ αίμα και δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του και τη μετ εγχειρητική πορεία της υγείας του.. Ο αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.