Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

'Γάζωσαν'' τον Μάριαν Κόλα - Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε τη ζωή - Τι μεταδίδει η Αλβανική τηλεόραση

Το καλάσνικοφ και το ρολόι του Μάριαν Κόλα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο άνοιξε πυρ ο Μάριαν Κόλα κατά των ανδρών της ΕΚΑΜ, βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής τα ξημερώματα. Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, κάτι που όπως φαίνεται έκανε τον επικεφαλής των δραπετών να βγει με τον Ιλίρ Κούπα από το κρησφύγετό τους και να κινηθούν προς την Αλβανία.

 Η σκέψη τους αποδείχθηκε λανθασμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δραπέτες στις 04:30 τα ξημερώματα, με θερμικές κάμερες και τους περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μάριαν Κόλα που περπατούσε 100 μέτρα μπροστά από τον Ιλίρ Κούπα, άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει.
Οι δύο κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν και επιχείρησαν να επιστρέψουν πυροβολώντας τους αστυνομικούς. Ήταν αργά όμως, τουλάχιστον για τον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα σε μια πραγματική μάχη στην οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - έπεσαν περισσότερες από 200 σφαίρες.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη που πήγε το μεσημέρι στο σημείο, μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον Αλβανό κακοποιό, ''τυφλό θανατηφόρο τραύμα''.
Στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ και το ρολόι του βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι. Eπίσης οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο και ένα όπλο τύπου Glock, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι αυτό που είχαν κλέψει από τον αδικοχαμένο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο, που είχαν σκοτώσει στο Δίστομο.
Το Άνω Ζάλογγο,είναι η περιοχή στην οποία επικεντρώνουν την τελευταία ώρα οι αστυνομικοί τις έρευνες τους,για τον εντοπισμό του επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα...
Μέχρι στιγμής,δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του. Σε λίγη λεπτά νυχτώνει και στην έρευνα πλέον,θα έχουν τον πρώτο ρόλο οι Θερμικές κάμερες.

Τι μεταδίδει η Αλβανική τηλεόραση 

Σε ρεπορτάζ της η Αλβανική τηλεόραση, μεταδίδει πως η υπόθεση του Αλβανού δραπέτη Μάριαν Κόλα, έλαβε τέλος! ''Οι Έλληνες αστυνομικοί τoν σκότωσαν πολύ κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα,στο χωριό Βροσύνα Σουλίου. Το πρωτοπαλίκαρό του Ιλίρ Κούπα αναζητείται από τους αστυνομικούς και πιθανότατα έχει τραυματιστεί''. Αρκετά Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν επίσης πως ο Κόλα είχε μαζί του ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, αρκετές σφαίρες και χειροβομβίδες.


newsit.gr