Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Το διάλειμμα» στο Δερβένι ξεκινά τις προβολές του

tumblr_mesvnsOkCz1qg3ne2o1_500
Κι αυτό το καλοκαίρι - 7ο συνεχές, ο δημοτικός κινηματογράφος "Διάλειμμα'' του Δερβενίου, θα προσφέρει στους φίλους της 7ης Τέχνης τις καλύτερες ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, σύγχρονες και επανεκδόσεις. Ανάμεσά τους : οι βραβευμένες με Όσκαρ "Επιχείρηση Αrgo", ‘’Λίνκολν’’, ‘’Skyfall’’ και ''Η ζωή του Πι'' και πολλές άλλες εξαιρετικές της φετινής σεζόν όπως ''Άννα Καρέννινα'', ''Χίτσκοκ'', ‘’Iron Man 3’’, ‘’Ο υπέροχος Γκάτσμπυ ‘’ καθώς και οι κλασικές ταινίες ‘’Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά’’ και ''Μεγάλες Προσδοκίες’'.
Επίσης, κάθε εβδομάδα θα προβάλλεται μια από τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
Από την οθόνη του ''Διαλείμματος'' θα παρελάσει ένας γαλαξίας αστεριών του σήμερα και του χτες: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Τομ Κρουζ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζούντ Λο, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κίρα Νάιτλι, Άντονι Χόπκινς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Σούζαν Σάραντον, Μπεν Άφλεκ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέϊφ Φάϊνς, Τζέραλντ Μπάτλερ, Ούμα Θέρμαν και πολλοί άλλοι.
Ξεκινάμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, 10:00 μ.μ. με την εξαιρετική αστυνομική-θρίλερ ταινία, παραγωγής 2013 ‘’Παρενέργειες’’
Καλό και δροσερό σινε - καλοκαίρι !!!!
Γενική είσοδος : 5 €
Παιδικές ταινίες : 4 € (για παιδιά μέχρι 12 ετών)

Εβδομάδα από 5/7 – 11/7/2013
Ώρα έναρξης : 10:00 μ.μ.
 
Παρασκευή 5 – Σάββατο 6/7

“Παρενέργειες”
(Αστυνομική-Θρίλερ, 106΄)
 
Σκηνοθεσία : Στίβεν Σόντεμπεργκ
Πρωταγωνιστούν : Τσάνινγκ Τέιτουμ, Βινέσα Σο, Ρούνεϊ Μάρα, Τζουντ Λο, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

 
Η Έμιλυ και ο Μάρτιν είναι ένα νέο, όμορφο κι ευκατάστατο ζευγάρι που ζει την ονειρεμένη ζωή, μέχρι που ο Μάρτιν φυλακίζεται για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών. Επί τέσσερα χρόνια, η Έμιλυ τον περιμένει υπομονετικά, αλλά κατά τη διάρκεια της απουσίας του, πέφτει σε κατάθλιψη. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας ψυχίατρος καλείται να συμβουλεύσει την Έμιλυ. Απεγνωσμένη να μην νοσηλευτεί, συμφωνεί σε θεραπεία κι αντικαταθλιπτικά, μια απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων των εμπλεκόμενων. Όταν εκείνη δε θα παρουσιάσει καμία βελτίωση, ο ψυχίατρος θα της παρέχει ένα νέο φάρμακο που θα την ηρεμήσει. Οι παρενέργειες όμως είναι τρομακτικές: γάμοι θα διαλυθούν, η καριέρα του γιατρού θα αποδεκατιστεί, κάποιος θα πεθάνει- ποιος είναι όμως ο υπεύθυνος; Συντετριμμένος ο γιατρός θα αναζητήσει απαντήσεις. Όταν βρει την αλήθεια όμως, όλα όσα του έχουν απομείνει στη ζωή και την καριέρα απειλούνται να καταστραφούν.


Κυριακή – Δευτέρα 8/7

“Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά” (Περιπέτεια μυστηρίου, 120΄)
 Σκηνοθεσία : Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν : Τζέιμς Στιούαρτ, Ντόρις Ντέι, Μπρέντα Ντε Μπάνζι, Μπέρναρντ Μάιλς, Ραλφ Τρούμαν, Ντανιέλ Γκελίν, Κρίστοφερ Όλσεν, Ρέγκι Νάλντεν, Ρίτσαρντ Βάτις
Στη διάρκεια ενός ταξιδιού για ένα ιατρικό συνέδριο, ο γιατρός Μπεν ΜακΚένα, η σύζυγος του Τζο ΜακΚένα, και ο νεαρός γιος τους Χανκ, αποφασίζουν να επισκεφτούν κι άλλες γειτονικές περιοχές του Μαρόκο. Με ένα μαχαίρι στην πλάτη του, ο γάλλος Λουί Μπερνάρντ, μεταμφιεσμένος ως Άραβας, πλησιάζει τον Μπεν και του ψιθυρίζει ότι σχεδιάζεται απόπειρα δολοφονίας ενός πολιτικού προσώπου στο Λονδίνο. Ο Μπεν είναι διστακτικός, δε θέλει να δώσει τις πληροφορίες που έχει στις αρχές, γιατί ταυτόχρονα έχει απηχθεί ο γιος τους από ένα ζευγάρι που επίσης γνώρισαν στο ταξίδι τους...
Η ταινία απέσπασε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το "Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)," που ερμήνευσε η Ντόρις Ντέι. Συμμετείχε και στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών το 1956.
Οι καμεό εμφανίσεις του Άλφρεντ Χίτσκοκ είναι κάτι σαν υπογραφή στις ταινίες του.  Στον Άνθρωπο Που Γνώριζε Πολλά, τον βλέπουμε στο 25:42 να παρακολουθεί ακροβάτες στην αγορά του Μαρόκο, λίγο πριν πεθάνει ο κατάσκοπος.

Τρίτη 9/7

“Ξενοδοχείο για τέρατα” (Κινούμενα σχέδια, Κωμωδία, 91΄)
 Σκηνοθεσία: Τζέντι Ταρτακόφσκι με τις φωνές των Άνταμ Σάντλερ, Σελένα Γκομέζ, Στιβ Μπουσέμι, Κέβιν Τζέιμς, Ντέιβιντ Σπέιντ
 

Καλώς ήλθατε στο “Ξενοδοχείο για Τέρατα”, το πολυτελές θέρετρο του Δράκουλα, όπου τα τέρατα και οι οικογένειές τους μπορούν να ξεδώσουν ελεύθερα, μακριά από την ανεπιθύμητη ανθρώπινη παρουσία. Ο Δράκουλας έχει καλέσει για ένα Σαββατοκύριακο μερικά από τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου, τον Φράνκεσταϊν και τη Νύφη του, τη Μούμια, τον Αόρατο Άνθρωπο, μια οικογένεια λυκανθρώπων και πολλούς άλλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 118α γενέθλια της κόρης του Μέιβις. Για τον Δράκουλα, η φιλοξενία όλων αυτών των θρυλικών τεράτων κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Όμως, το ιδανικό αυτό σκηνικό κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της παρουσίας ενός κοινού θνητού, ο οποίος ανακαλύπτει εντελώς τυχαία το θέρετρο και ξετρελαίνεται με την Μέιβις.

Τετάρτη 10- Πέμπτη 11/7

“Σώμα με σώμα”
(Δραματική, 120΄)

Σκηνοθεσία : Ζακ Οντιάρ.Πρωταγωνιστούν : Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματίας Σένερντς
Όλα ξεκινούν στη Βόρεια Γαλλία. Ο Αλί ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό του με ένα πεντάχρονο παιδί στα χέρια του. Ο Σαμ είναι ο γιος του, αλλά δεν τον γνωρίζει καθόλου. Άστεγος, άφραγκος, χωρίς φίλους, βρίσκει καταφύγιο στην αδερφή του στην Αντίμπ. Τα πράγματα εκεί βελτιώνονται άμεσα. Τους φροντίζει, εκείνον και το παιδί. Ο Αλί συναντά τη Στεφανί σε ένα καβγά σε ένα κλαμπ. Την οδηγεί στο σπίτι της και της αφήνει το τηλέφωνο του. Είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και με πολλή αυτοπεποίθηση. Η Στεφανί εκπαιδεύει όρκες στο Marineland. Μια παράσταση θα καταλήξει σε τραγωδία, κι ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους φέρει και πάλι κοντά. Την επόμενη φορά που θα τη δει ο Αλί, εκείνη είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι: έχει χάσει τα πόδια της και μαζί κάποιες ψευδαισθήσεις. Τη βοηθάει απλά, χωρίς συναίσθημα ή οίκτο. Κι εκείνη ζωντανεύει και πάλι.