Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πανικός λόγω φακέλου με εμπρηστικό μηχανισμό στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Aττικής

ELTA
Καταστάσεις πανικού εκτυλίχτηκαν στις 03:30 το πρωί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, όταν έπεσε στο πάτωμα και ανεφλέγη ένας φάκελος που περιείχε εμπρηστικό μηχανισμό.
Ο φάκελος ήταν μέσα σε ντοσιέ και προοριζόταν για ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί για να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.
Δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου εκ των εργαζομένων.
Όπως αναφέρει το newsit.gr o παγιδευμένος φάκελος επρόκειτο να φτάσει στα χέρια του Δημήτρη Χωριανόπουλου, του πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες. Αλλά δεν έφτασε ποτέ, γιατί οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ τον εντόπισαν, κάλεσαν πυροτεχνουργούς και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό. Ως αποστολέας εμφανίζεται ο αδερφός του, ενώ η διεύθυνση όπου επρόκειτο να φτάσει το δέμα ήταν σε σπίτι στα Πατήσια, όπου ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής έμενε πριν από 10 χρόνια. Το δέμα είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής όταν ο φθινόπωρο του 2009 είχαν συλληφθεί τα πρώτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στο σπίτι – γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Ο παγιδευμένος φάκελος ήταν μέσα σε ντοσιέ, γεγονός που παραπέμπει στην ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI που παλιότερα, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε στείλει παγιδευμένους φακέλους στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού (στις 31 Μαρτίου του 2011) αλλά και στον Χάρη Καστανίδη, όταν ακόμη ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.