Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Διπλές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αίγυπτο

Egypt-crowds
Twitter @EmOikonomidis
Η παρέμβαση του στρατού που βαφτίστηκε “διόρθωση της επανάστασης” του 2011, δηλαδή της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης που δεν έφερε ποέ στην Αίγυπτο την πολυπόθητη Δημοκρατία, απέκτησε εδώ και μερικές ώρες συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα… εκτόνωσης.
Όπως ανακοίνωσε ο μεταβατικός Πρόεδρος της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ, τον Φεβρουάριο του 2014 θα διεξαχθούν στη χώρα διπλές εκλογές, με τς βουλευτικές να προηγούνται ώστε να προκύψει ένα καινούριο Κοινοβούλιο, και τις προεδρικές να έπονται, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα έναν νομιμοποιημένο διάδοχο του Μοχάμεντ Μόρσι, δια της λαϊκής βούλησης.
Ο Αντλί Μανσούρ έθεσε ακόμη ζήτημα δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα της χώρας, αυτό που… άγαρμπα προσπάθησε να ανατρέψει ο Μοχάμεντ Μόρσι και να το προσαρμόσει στα μέτρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ένα δημοψήφισμα που επίσης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2014, και αφού πρώτα Ειδική Επιτροπή η οποία συγκροτείται θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, παρεμβάσεων και ανατροπών.
Οι εξαγγελίες του Αντλί Μανσούρ ήρθαν μερικές μόλις ώρες μετά τη… τζιχάντ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία κάλεσε τον λαό της Αιγύπτου σε διαρκή εξέγερση κατά του στρατού, και της νέας πολιτικής πραγματικότητας που διαμοφώνεται στη χώρα.