Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παναιτωλικός και Ολ. Βόλου στον “τελικό” για Super League

panoly
Στην τελευταία αγωνιστική των play off θα λύσουν τις διαφορές τους Παναιτωλικός και Ολυμπιακός Βόλου και θα κριθεί ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για την Σούπερ Λίγκα.
Ο πρωτοπόρος Παναιτωλικός δεν άντεξε στο Καυτανζόγλειο, καθώς έπαιζε με 10 παίκτες από το 27′, λόγω αποβολής του Ιωάννου, και ηττήθηκε 2-1 από τον Ηρακλή στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.
 Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 16ο λεπτό από στημένη φάση. Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ που εκτέλεσε ο Σίσιτς, με τον Σφακιανάκη να παίρνει την καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του  Χουάντερσον δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου μέσα στο Καυτανζόγλειο.
 Στο 27' από λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Κιρόφσκι βγήκε απέναντι από τον Στεφανάκο, ο Ιωάννου τον ανέτρεψε εκτός περιοχής και ο διαιτητής έδειξε φάουλ και την κόκκινη κάρτα. Ετσι, οι Αγρινιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο από αρκετά νωρίς. Το φάουλ εκτέλεσε ο Νατσιόπουλος, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Ηρακλή.
Ο Ηρακλής παίζοντας με παίκτη παραπάνω κυνήγησε την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 67ο λεπτό, όταν από ατομική προσπάθεια του Σαράφογλου, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Κιρόφσκι με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τον Γηραιό.
Ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 71', όταν από λάθος του Σαββίδη, ο Μπελόν βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά το διαγώνιο σουτ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Χουάντερσον.
Στο 90', μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, με τον Στεφανάκο να αποκρούει το σουτ του Κιρόφσκι μέσα από την περιοχή, κρατώντας το 1-1 προς στιγμή, καθώς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σκοπιανός επιθετικός του Γηραιού με τρομερό σουτ έκανε το 2-1, δίνοντας τη νίκη στους Θεσσαλονικείς.
Ηρακλής (Σίνισα Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Σαββίδης, Παπαστεριανός, Χ. Παληγεώργος, Βουτσιάς (77' Ντατίδης), Φερνάντεζ, Νατσιόπουλος (54' Γεωργίου), Σιατραβάνης (62' Χιονίδης), Σαράφογλου, Θόρια, Κιρόφσκι.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Κούσας, Ιωάννου, Αραμπατζής, Σφακιανάκης, Τζούνιορ (89' Πασάς), Σίσιτς (90' Μεταξούλης), Μπελόν, Καμαρά, Κουτσοσπύρος (62' Μουμίν).

 TO BOΛΙΩΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Την ίδια ώρα στο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός έμεινε κι αυτός στο 1-1 (για 4η φορά φέτος φέρνουν το ίδιο σκορ) με τη Νίκη στο τοπικό ντέρμπι, ενώ είχε δοκάρι στο 80′ για να πάρει τη νίκη.
 O Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο 20ό λεπτό με τον Σολάκη, που υποδέχθηκε την πάσα του Μπρέσκα και με σουτ από την μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1 για τους ερυθρόλευκους. Ωστόσο, η Νίκη απάντησε άμεσα, καθώς στο 24', μετά από κόρνερ του Σκούφαλη, ο Βέρτζος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τους κυανόλευκους.Μάλιστα, στο 30' λίγο έλειψε να έχουμε την ολική ανατροπή, όταν από κάθετη πάσα του Σκούφαλη στον Φλίγκο, ο τελευταίος βγήκε τετ α τετ με τον Γκίτκο, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε σωτήρια με τα πόδια, κρατώντας το 1-1.
Ο Ολυμπιακός πίεσε στο δεύτερο μέρος για να φτάσει στη νίκη και στο 80ό λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιενγκά, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βούρα!
Στο 90ό λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γουσούλης του Ολυμπιακού, που θα χάσει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό.
Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Βούρας, Παπαδόπουλος (27' Ριζογιάννης), Καρατζάς, Ψιάνος, Βέρτζος, Σκούφαλης, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Φλίγκος (60' Ουέλινγκτον), Τάντιτς (73' λ.τ Τζιώρας), Λαλίν.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Μπολάτι (86' Ογκουνσότο), Μπρέσκα (59' λ.τ Ανιέτε), Στογιάνοφ, Γιενκά, Γκότοβος, Γουσούλης, Καπετάνος (75' Ναντάγια), Πινδώνης, Σολάκης, Τσιάτσιος.
Ολα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική στο ματς Ολυμπιακός Βόλου-Παναιτωλικός.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναιτωλικός 11
2. Ολυμπιακός Βόλου 9
3. Ηρακλής 7
4. Νίκη Βόλου 3