Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σενάριο ανατροπής για αποφυγή των εκλογών!

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Σε αυτές τις οριακές για τη χώρα στιγμές, την ώρα που το κλίμα έχει φορτιστεί επικίνδυνα στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων και οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν πιο κοντινές από κάθε άλλη φορά, φαίνεται ότι στα πολιτικά παρασκήνια βρίσκονται σε εξέλιξη εργώδεις ζυμώσεις για τη χάραξη του κατάλληλου οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει σε αποτροπή του “ατυχήματος” της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, και ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα ανακοινώσει την απόφασή του τη Δευτέρα προβάλλει ήδη ως ο “απομηχανής θεός”, το σενάριο που κερδίζει έδαφος, και αφού εξασφαλιστεί η δρομολόγηση των κατάλληλων τακτικισμών, είναι η “επανεκκίνηση” της κυβέρνησης.
Δηλαδή, μια νέα προγραμματική συμφωνία, που θα επισφραγιστεί από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την περισσότερο πολιτική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, και τη συγκρότηση “διευθυντηρίου”, με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να συνεπάγεται και τη δημιουργία θέσεων αντιπροέδρων, τις οποίες θα καταλάβουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της κυβέρνησης που είναι σε θέση να γνωρίζουν πως “κινούνται” οι μηχανισμοί, σημείωναν με νόημα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος “πήρε το μήνυμα” από το Παρίσι στο οποίο βρέθηκε, ότι η Ευρώπη είναι κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, που εκ των πραγμάτων θα συνιστούν “ατύχημα” πριν από τις εκλογές της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο.
Όσο για τον Φώτη Κουβέλη, τα ίδια στελέχη σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελεί την “κοινωνική συνείδηση” της κυβέρνησης, και έχει αποδείξει ότι είναι πολιτικός που γνωρίζει να περιμένει.
Τελευταίο, αλλά ίσως πιο σημαντικό: Κανείς στην Ευρώπη δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα πρόωρες εκλογές, πριν από την εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία. Τον Σεπτέμβριο…

ysterografa.gr