Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Οι Τούρκοι διαδηλωτές δεν δέχτηκαν τη “συγγνώμη”

Occupy-Istanbul
Κάθε άλλο παρά… πέφτουν οι τόνοι στην Τουρκία, όπως θα ευχόταν και περίμενε ο Ταγίπ Ερντογάν, που παραμένει σε διεθνή περιοδεία, την ώρα που ο Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο Μπουλέντ Αρίντς τον έχουν παραμερίσει, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους διαδηλωτές.
Στη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της κυβέρνησης Ερντογάν Μπουλέντ Αρίντς, οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών δεν δέχτηκαν τη “συγγνώμη” που τους είχε απευθύνει δημοσίως, επέμειναν στις θέσεις τους, και ζήτησαν την παραίτηση και παραδειγματική τιμωρία των αρχηγών της Αστυνομίας, οι οποίοι ενορχήστρωσαν τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων τους, στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, που έφτασε μέχρι την πλατεία Ταξίμ, με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή και εγρήγορση, αλλά και την αγωνία για πιθανά νέα σοβαρά επεισόδια, να είναι έκδηλη.
Συγκέντρωση με επεισόδια στην Άγκυρα
Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία έριξε πολλά δακρυγόνα και χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που μετέχει σε ευρεία αντικυβερνητική κινητοποίηση σήμερα στην Άγκυρα.
Χιλιάδες συνδικαλιστές έχουν κατακλύσει την πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, όπου διαδηλώνουν με αίτημα την παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ysterografa.gr