Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Προς «μοντέλο ΕΡΤ» στο δημόσιο με Βορίδη, Σταμάτη

Τη συνέχιση της σκληρής πολιτικής με την κωδική ονομασία «μεταρρυθμίσεις», στο δημόσιο που ξεκίνησε με την ΕΡΤ, έχει ως στόχο ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό το λόγο φιγουράρει ως φαβορί για αντικαταστάτης του Α. Μανιτάκη που ήδη υπέβαλε την παραίτησή του στον Α. Σαμαρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ένα από τα «πουλέν» του Μεγάρου Μαξίμου, Μάκης Βορίδης.
Πρόκειται για σφοδρό πολέμιο της μονιμότητας στο δημόσιο, ο οποίος έχει ου ολίγες φορές ταχθεί υπέρ των απολύσεων, τονίζοντας ότι «δεν είναι ταμπού».
Στήριξη από το Βενιζέλο
Σ’ αυτή του την προσπάθεια ως φαίνεται θα έχει μαζί του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο, ο οποίος, όπως λένε, στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με τη στήριξη της κυβέρνησης «αφού δέχθηκε το πραξικόπημα στην ΕΡΤ θα είναι δύσκολο να πει ‘όχι’ σε ‘λουκέτο’ σε άλλους οργανισμούς».
Στο πλαίσιο αυτό στην Ιπποκράτους δεν φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν να ενδιαφέρονται για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργού (τα σενάρια για τον Μ. Χρυσοχοίδη δεν επιβεβαιώνονται αυτή τη στιγμή), αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον πρωθυπουργό.  Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικησει θέση υφυπουργού τότε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  πιθανότατα σε αυτή τη θέση θα παραμείνει ο Μ. Βολουδακης.
Στο τραπέζι και το όνομα του Δ. Σταμάτη
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι για το όνομα του Μ. Βορίδη υπάρχουν αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ στη λογική ότι θα προκαλέσει τα αντανακλαστικά των συνδικαλιστών και μεγάλου τμηματος των δημοσίων υπαλλήλων, γι” αυτό και ίσως ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε μία επιλογή πολιτικού ηπιότερου προφίλ, όπως ο υπουργός Επικρατείας και στενός του συνεργάτης, Δ. Σταμάτης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκεμε την κατάρτιση της λίστας των προς κατάργηση οργανισμών (της περίφημης «λίστας Σταμάτη»)
Παράλληλα σενάρια υπάρχουν και για τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, από τη στιγμή που το χαρτοφυλάκιό του θα αναλάβει ο Β. Βενιζέλος.

aftodioikisi.gr