Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δημοτικό συμβούλιο απόψε στο Δερβένι

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 3/6/2013 στις 8μμ στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με 24 θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην ημερήσια διάταξη.

 Κατά την αποψινή συνεδρίαση στο Δερβένι μεταξύ των θεμάτων θα συζητηθούν αιτήματα πολιτών σχετικά με υπάρχουσα κατασκευή προσπέλασης οχημάτων εντός της κοίτης του ποταμού ΄΄Ζαχολίτικο΄΄ στο Δερβένι, καθώς και η αποδοχή της ένταξης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού στο Ξυλόκαστρο, που τόσο έχει απασχολήσει εσχάτως την τοπική κοινωνία.

 Η ημερήσια διάταξη της αποψινής συνεδρίασης του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Δερβένι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, περιλαμβάνει για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα :

1. Αιτήματα πολιτών σχετικά με υπάρχουσα κατασκευή προσπέλασης οχημάτων εντός της κοίτης του ποταμού ΄΄Ζαχολίτικο΄΄ στην τοπική κοινότητα Δερβενίου. 
2. Αίτημα προς ΤΑΧΔΙΚ για παραχώρηση Ειρηνοδικείου Δερβενίου. 
3. Τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2013. 
4. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ της ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ της ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ» με κωδικό MIS 445733 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΄΄Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι΄΄- Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
5. Αποδοχή απόφασης ένταξης έργων της ΟΤΔ ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ ΑΕ ΟΤΑ στο Πρόγραμμα ΄΄Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» - Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
6. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
7. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
8. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
9. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού. 
11. Καθορισμός χώρων παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας. 
12. Επιβολή τελών παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας. 
13. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ». 
14. Αίτημα για διαγραφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού και επαναβεβαίωσής του. 
15. Αποδοχή χρηματοδότησης για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. 
16. Έγκριση υποβολής πρότασης για την υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2013-2014. HELLA S ISO 9001:2008 
17. Αίτημα Ν.Ο.Ξ. για επιχορήγηση. 
18. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Α/θμιο και Β/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Κινηματογράφων-Θεάτρων Ν. Κορινθίας. 
19. Έγκριση ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (στεγάζεται στη Συκιά) ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. 
20. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ Τ.Δ Ν. ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ – ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ. 
21. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ. 
22. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. 
23. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (πλην ΠΕΟ). 
24. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΕΟ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.