Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

 106 εκατομμύρια ευρώ σε φιλανθρωπίες από την Εκκλησία!

Archiepiskopos-Ieronimos
Μια απάντηση στη μεγάλη και διαρκή συζήτηση για το αν η Εκκλησία συνδράμει από την πλευρά της στην ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας, στην εποχή της μεγάλης κρίσης που περνάει ο τόπος, επιχείρησε να δώσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και προέρχονται από τη Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, υπολογίζεται ότι για το έτος 2012, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι Μητροπόλεις όλης της χώρας διέθεσαν το ποσό των 106 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση και λειτουργία των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, καθώς και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, “Η Εκκλησία της Ελλάδος ασκεί τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις”.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι με τη μέριμνα της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων, προσφέρθηκαν περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολίτες, οι οποίοι κατέφυγαν στα συσσίτια της Εκκλησίας.

ysterografa.gr