Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Mεγάλη φωτιά στην Κυπαρισσία - Μαίνεται σε τέσσερα μέτωπα

Φωτογραφία για Νεότερα για τη μεγάλη φωτιά στη Πάρο - Το μέτωπο της φωτιάς ξεπερνά τα 200 μέτρα
Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, περίπου στις 22.30, στην περιοχή Γιαννίτσαινα της Κυπαρισσίας στο νομό Μεσσηνίας σε χορτολιβαδική έκταση. Πολύ κοντά βρίσκονται κατοικίες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούνται.
Η πυρκαγιά εκτείνεται σε τέσσερα μέτωπα και απειλεί ελαιώνες και αμπέλια. Λίγο μετά τις 11 ξέσπασε και νέα πυρκαγιά στην περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας , ενώ στο σημείο βρίσκεται και ξενοδοχείο το οποίο κινδυνεύει .
Λίγα λεπτά πριν τις 12 ξέσπασε και τρίτη φωτιά στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Κυπαρισσίας σε ελαιόδεντρα ενώ κοντά βρίσκονται και σπίτια τα οποίο και κινδυνεύουν.
Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews.gr, έχει περάσει και μέσα στην πόλη και φθάνει μέχρι την θάλασσα. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει παραλιακό μαγαζί στην πόλη της Κυπαρισσίας. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται στο δρόμο και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 12 οχήματα με 46 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τον Άγιο Διονύσιο Κυπαρισσίας, κοντά στην Εθνική Οδό Κυπαρισσίας  Φιλιατρών, η οποία  παραμένει κλειστή λόγω της πυρκαγιάς.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.Οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυρότατοι άνεμοι που επικρατούν δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν όπως σε όλη τη Μεσσηνία και στην συγκεκριμένη περιοχή , απόψε το βράδυ , είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους που διευκολύνουν το έργο της φωτιάς...