Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα σε Κυπαρισία και Μάνη


Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών πολιτών, κατόρθωσαν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο...και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, ούτε στην περιοχή της Κυπαρισσίας, με τη φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ούτε στην περιοχή της Μάνης, που είναι υπό μερικό έλεγχο.

Τόσο στην Κυπαρισσία, όσο και στην Τριανταφυλλιά της Μάνης, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.
Τα 3 μετωπα της πυρινης κολασης που εζησε εχθες η Κυπαρισσια βρισκονται υπο πληρη ελεγχο εως εχουν κατασβεσθει απο τις υπερανθρωπες προσπαθειες κοντρα σε φλογες και ανεμο,των περισσοτερων απο 50 πυροσβεστων απο ολη τη Μεσσηνια με τη διαθεση 19 πυροσβεστικων οχηματων οσο και τη συνδρομη εθελοντων και υδροφορων και μηχανηματων του Δημου Τριφυλιας.
Οι πρωτες εκτιμησεις της Πυροσβεστικης αναφερουν οτι εχουν καει περισσοτερα απο 75 στρεμματα γης με καλλιεργειες και ελαιοδενδρα -ο αριθμος των οποιων ανερχεται τουλαχιστον σε 3.000- οσο και θαμνωδης βλαστηση.
Απο τη πυρκαγια κινδυνεψαν κατοικιες τις οποιες κυριολεκτικα εγλυψαν οι φλογες και οι ιδιοκτητες εδωσαν μαχη με οποιο μεσο για να τις σωσουν,ενω σε κινδυνο βρεθηκε και το ξενοδοχειο Αpollo που βρισκεται στη περιοχη του Καρτελα.

Εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε χθες (28-05-2013) και στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά, η οποία κατάφερε αισίως να τεθεί υπό έλεγχο σήμερα στις 7 το πρωί. Οι φλόγες έκαψαν 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.