Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Ομπάμα βάζει το FBI να παρακολουθ​εί το διαδίκτυο

Barack-ObamaΣύμφωνα με πληροφορίες των «New York Times», η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να υποστηρίξει απαίτηση του FBI, σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι chat στο διαδίκτυο θα υποχρεώνονται να επιτρέπουν υποκλοπές. Όποιος δεν συμμορφώνεται απειλείται με σκληρές ποινές.
Οι πολύμηνες διαφωνίες μεταξύ τους, προφανώς, λύθηκαν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις βουλήσεις του FBI. Κατά τη νέα εκδοχή των νόμων παρακολούθησης στο διαδίκτυο, η εποπτεία της επικοινωνίας προσώπων μέσω του ίντερνετ θα γίνει κατά πολύ ευκολότερη.
Τα νέα προς ψήφιση μέτρα προβλέπουν αυστηρές ποινές για εταιρείες του διαδικτύου όπως η Google ή το Facebook, οι οποίες θα αρνούνται, πιθανώς, την διευκόλυνση στις υποκλοπές.
Η κριτική, όπως είναι φυσικό, δεν λείπει. Έτσι, το Κέντρο για την Δημοκρατία και την Τεχνολογία, το οποίο μάχεται για ανοιχτό και ελεύθερο διαδίκτυο, δήλωσε δια του εκπροσώπου του, ότι οι νέες παρεμβάσεις θα καταστήσουν την επικοινωνία πιο ανασφαλή και θελκτική στους χάκερς.

ysterografa.gr