Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Νέο χαράτσι στα διόδια Πατρών - Κορίνθου

diodia
Αντιμέτωποι με υψηλότερες χρεώσεις και πληρωμή διοδίων και στις δυο κατευθύνσεις θα είναι όσοι ταξιδεύουν στην Εθνική Οδό, λόγω της επανεκκίνησης των έργων της Πατρών- Κορίνθου Ελευσίνας, πράγμα που σημαίνει διπλασιασμό των εξόδων για ένα ταξίδι Πάτρα- Αθήνα.
Σύμφωνα με άρθρο της «Καθημερινής», αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Μάιο και κατόπιν θα ζητηθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και μέσα στο καλοκαίρι, θα κατατεθούν για ψήφιση στη Βουλή οι τροποποιήσεις στις συμβάσεις παραχώρησης.
Τα τέσσερα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. γεγονός που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να είναι έτοιμα το 2015. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει σε πολύ σύντομο διάστημα οι εργασίες να εξελίσσονται σε εντατικούς ρυθμούς, σε όλα τα μέτωπα. Προϋπόθεση γι’ αυτό βέβαια είναι να υπάρξει η απαραίτητη ρευστότητα από τις τράπεζες.
Σύντομα θα αρχίσει η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων (λ.χ. στην εθνική οδό Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα αρχίσουν να χρεώνουν και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ θα προστεθούν και νέοι σταθμοί), ενώ σταδιακά οι χρεώσεις στα διόδια θα ανέβουν, ανάλογα με το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων.
 
fresh-press.gr