Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Οι Εβραίοι απαιτούν την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής

graumannΤο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο επιδιώκει την απαγόρευση όλων των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου, Dieter Graumann, προειδοποιεί κυρίως για τους «ακροδεξιούς στην Ελλάδα».
Κατά το κλείσιμο των ετήσιων εργασιών του στη Βουδαπέστη, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τα ακροδεξιά κόμματα «που απειλούν τη δημοκρατική τάξη και τις μειονότητες».
Ως παράδειγμα για τις επισημάνσεις του, το Συνέδριο χρησιμοποίησε, εκτός από το NPD της Γερμανίας και το Jobbik της Ουγγαρίας, τη Χρυσή Αυγή. Αναφέρθηκε ότι διεξάγεται μια επικίνδυνη αντισημιτική συζήτηση, η οποία θυμίζει έντονα την ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος υπό τον Χίτλερ και απευθύνεται προτροπή προς την Ευρώπη να απαγορεύσει και απομονώσει τις παρατάξεις που την πρεσβεύουν.
Ειδικά για την Χρυσή Αυγή ο Graumann ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία απέδωσε στη Χρυσή Αυγή ρατσισμό και εξύμνηση των Ναζί και τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν επιτρέπεται να την ανέχονται. Αντιθέτως, θα πρέπει να απαιτήσουν από την Αθήνα την τήρηση των κοινών Αρχών της Ευρώπης.
Στις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου στη Βουδαπέστη έλαβαν μέρος 500 εκπρόσωποι από περισσότερες από 70 εβραϊκές κοινότητες.

ysterografa.gr