Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κουβέλης: Δεν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης

kouvelis
Επιμένει ο Φώτης Κουβέλης στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και στην από κοινού προώθηση με το ΠΑΣΟΚ της πρότασης νόμου, με βάση το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την μεγάλη διαφωνία με την ΝΔ στο ζήτημα αυτό, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι δεν αποτελεί απαρχή για αμφισβήτηση της συνοχής της κυβέρνησης.
Ο κ. Κουβέλης δεν συμμερίστηκε τις αιτιάσεις της ΝΔ και την αλλαγή στάση της, όπως είπε, στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την οποία απέδωσε σε τακτικισμό, φοβούμενη κινδύνους από τα δεξιά της.
«Η Δημοκρατία έχει ανοχή αλλά έχει και νόμους» τόνισε καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να ψηφίσουν την πρόταση νόμου, η οποία, σημείωσε, είναι και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας ενώ επέκρινε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει δική του πρόταση νόμου.
«Τον καλώ να αφήσει τους τακτικισμούς και τα τερτίπια και να έρθει να ψηφίσει το νομοσχέδιο, κάνοντας τις δικές του βελτιώσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενώ αντέκρουσε τους χαρακτηρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν υπηρέτησε ποτέ πολιτικές χρεοκοπίας».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι η επιλογή της ΔΗΜΑΡ πριν από ένα χρόνο να στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει, ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η ΝΔ έχει επιβάλλει τη θέλησή της στην κυβέρνηση, είπε όμως ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός των υπουργείων και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Τάχθηκε υπέρ του ανασχηματισμού προτείνοντας κατάτμηση υπουργείων για καλύτερα αποτελέσματα.

ysterografa.gr