Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στο… παιχνίδι και ο Αστέρας, 2-1 τον ΠΑΣ


Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ και έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρωτιάς, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που πλέον δεν έχουν ελπίδες.
Με εξαιρετικά γκολ των Κάφα και Τσαμπούρη ο Αστέρας πήρε σημαντικό προβάδισμα από το 16' και το κράτησε μέχρι το τέλος. Οι αρκάδες πλέον έφτασαν τους οκτώ βαθμούς, δύο λιγότερους από Ατρόμητο-ΠΑΟΚ και πλέον ελπίζουν κι αυτοί για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Περιστέρι και να χάσει ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ μείωσε στο 23' με πέναλτι του Κοροβέση, αλλά στο υπόλοιπο διάστημα δεν κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο βαθμό, που χρειαζόταν. Ως εκ τούτου η ομάδα του Χριστόπουλου μένει στους 7 βαθμούς και πλέον ενδιαφέρεται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ώστε να αποφύγει το τελευταίο εισιτήριο του Europa League.
Εξαιρετικό ρυθμό και τρία γκολ είχε το ματς της Τρίπολης στο πρώτο 25λεπτο. Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0 χάρη σε δύο πολύ ωραία γκολ των Κάφα και Τσαμπούρης. Ο αργεντίνος με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ στο 6' και ο έλληνας αμυντικός με εξαιρετικό αριστερό από μακριά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 16'. Η απάντηση των φιλοξενουμένων δεν άργησε, αφου στο 23' ο Κοροβέσης κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ μειώνοντας.
Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να δίνουν πλέον περισσότερο βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Αστέρας είχε κυρίως την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΠΑΣ επεδίωκε τις αντεπιθέσεις, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ, που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία για να μείνει ζωντανός. έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις επιθετικές του διαθέσεις. Βίλα και Γεωργίου είχαν από μία καλή στιγμή στο 47' και το 52', αλλά οι γηπεδούχοι σιγά σιγά ισορρόπησαν και από το 60λεπτο έδειχναν να ελέγχουν την εξέλιξη του αγώνα. Ο Χριστόπουλος από την πλευρά του προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς Ιλιτς και Τσουκαλά.
Ο Τσιώλης από την δική του πλευρά θέλησε να θωρακίσει αμυντικά τον Αστέρα, αντικαθιστώντας τον Μπακασέτα με τον Καστέλς. Οι κινήσεις του έλληνα τεχνικού είχαν αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες ΠΑΣ (ο Χριστόπουλος έπαιξε με 4-2-4 στο τελευταίο δεκάλεπτο) δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Γεωργακόπουλο. Ο Αστέρας κράτησε σχετικά άνετα το υπέρ του αποτέλεσμα, κράτησε το τρίποντο και έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τους Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, που διεκδικεί την πρωτιά στα πλέι οφ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο (46' Ναβάρο, 57' Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας (79' Καστέλς), Περόνε.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μπέριος, Ρουμπουλάκου (64' Τσουκαλάς), Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου (74' Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης (52' Ιλιτς).