Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αστεροειδής αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη αύριο



Ενας νέος διαστημικός επισκέπτης αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη αύριο Παρασκευή, 31 Μαΐου. Πρόκειται για τον 1998 QE2,ο οποίος θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγιση αστεροειδή στη Γη εδώ και 200 χρόνια, ωστόσο η πρόσκρουση είναι απίθανη.
Ο γιγάντιος αστεροειδής 1998 QE2 ανακαλύφθηκε το 1998 από το πρόγραμμα έρευνας Lincoln Near Earth Asteroid του ΜΙΤ, έχει μέγεθος όσο 9 κρουαζιερόπλοια QE2 (εξ' ου και το όνομά του) και αναμένεται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 3,6 εκατομμυρίων μιλίων, απόσταση 15πλασια από την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Το τεράστιο ουράνιο σώμα θα είναι ορατό στον ουρανό μεταξύ 30 Μαΐου και 9 Ιουνίου δίνοντας μία μοναδική ευκαιρία στους αστρονόμους να τον παρατηρήσουν και να εξάγουν συμπεράσματα για την καταγωγή του.

Οπως εξηγεί ο Λανς Μπένερ, κύριος ερευνητής στο παρατηρητήριο Jet Propulsion Laboratory της NASA: «Ο Αστεροειδής 1998 QE2 θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό στόχο για τα ραντάρ Goldstone και Arecibo και περιμένουμε να τραβήξουμε μια σειρά από εικόνες υψηλής ανάλυσης που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τα μυστικά της επιφάνειας του»

Δείτε την τροχιά του QE2 στο βίντεο που ακολουθεί
Δείτε εδώ το video.

 DigitalCrete.gr