Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το Μαξίμου, η ΟΛΜΕ και η επιστράτευ​ση...

Megaro-Maximou
Τις οριστικές αποφάσεις της ΟΛΜΕ αναμένει η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας πάντως σε όλους τους τόνους πως οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και όπως έχουν προγραμματιστεί με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν και δηλώνουν ότι αναμένουν μια υπεύθυνη και παιδαγωγική στάση από τους καθηγητές είναι σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθούν χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους να χρησιμοποιηθούν ως όμηροι.
Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση όταν επιστράτευσε τους απεργούς στα ΜΜΜ αλλά και στα λιμάνια δεν υπέστη πολιτική φθορά αντίθετα στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως δημιούργησαν μια θετική εικόνα σε επίπεδο κοινωνίας λύνοντας άμεσα σημαντικά προβλήματα που είχαν προκύψει.
Αν και είναι σαφές πως προετοιμάζονται για αυτό το ενδεχόμενο πάντως κρατούν χαμηλούς τόνους καθώς δεν θέλουν να δυναμιτισουν το κλίμα.
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως είναι αδιανόητο να βάζουν οι καθηγητές μπροστά τους μαθητές για να πετύχουν το στόχο τους.
Μάλιστα επισημαίνουν πως την ώρα που αλλάζει το κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία δεν θα πρέπει να δημιουργούνται νέες εστίες αναταραχής και να διχάζεται η κοινωνία.
Προτεραιότητα για τον Αντώνη Σαμαρά εξάλλου παραμένει η κοινωνική ηρεμία και συνοχή και σε αυτή τη λογική η επιστράτευση των απεργών είναι για το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Παιδείας μονόδρομος σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ τραβήξει το σχοινί στα άκρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ /  ysterografa.gr