Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

"Ουδέποτε ενημερώθηκ​ε ο Βενιζέλος για το έγγραφο"

venpap
Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου καρφώνει το ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη ότι υπήρξε επίσημο γαλλικό έγγραφο για τη λίστα Λαγκάρντ. “Ουδέποτε ενημερώθηκε σχετικά ο Βενιζέλος”, τονίζει η Ιπποκράτους.
Σε σημείωμα άτυπης ενημέρωσης το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται μεν με δριμύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με τους χειρισμούς του, ωστόσο, ενώ παράλληλα εκθέτει ακόμη περισσότερο τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς αποκαλύπτει ότι ο πρώην υπουργός δεν είχε ενημερώσει ποτέ τον διάδοχό του, Ευάγγελο Βενιζέλο ή τις αρμόδιες υπηρεσίες για όλα αυτά.
Στο σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το διαβιβαστικό έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2010 που συνόδευε το cd της λεγόμενης λίστας Λαγκαρντ και παραλήφθηκε προσωπικά από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητα από τη νομική του σημασία, δεν είχε τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του επόμενου Υπουργού που ενημερώθηκε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ».
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ακόμη ότι «η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας βασίστηκε σε πανηγυρικώς αποδεδειγμένα αλλεπάλληλα ψεύδη και εγκληματικά οργανωμένες κινήσεις παρασκηνίου» και προσθέτει πως «είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμη δεν συνετίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ».

ysterografima.gr