Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κώστας Κόλλιας: «Η παρουσία του Πρωθυπουργού στα έργα της Ολυμπίας Οδού επιβεβαιώνει την τήρηση όλων των δεσμεύσεων»


Επίσκεψη στην Κορινθία πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να επισκεφθεί τα έργα στην Ολυμπία Οδό. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού διατρανώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τήρηση όλων των δεσμεύσεων αναφορικά με την επανέναρξη των έργων στην Ολυμπία Οδό. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Σαμαρά, γεγονός που καταδεικνύει τη βαρύτητα την οποία αποδίδει η Κυβέρνηση στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής, και ιδιαίτερα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Όπως είχα ενημερώσει τους πολίτες της Κορινθίας από τις αρχές Μαρτίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης διαβεβαίωνε για την έναρξη των εργασιών σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα. Έπειτα από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη, η διαβεβαίωση αυτή έγινε πιο συγκεκριμένη αναφορικά με την Ολυμπία Οδό, καθώς ο Αν.Υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών ήταν σε απόλυτη προτεραιότητα. Προ δύο εβδομάδων, ο ίδιος ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι πριν το τέλος Απριλίου θα έμπαιναν τα μηχανήματα στα εργοτάξια.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο τήρησε μία προς μία τις δεσμεύσεις και το χρονοδιάγραμμα που έθεσε. Η ενημέρωση που είχαμε σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αποδείχθηκε απολύτως ακριβής. Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού διέψευσε και τους τελευταίους δύσπιστους, οι οποίοι μέχρι χθες ήταν βέβαιοι ότι η επανέναρξη των εργασιών δεν ήταν τίποτε άλλο από μία έωλη υπόσχεση.

Τα προβλήματα που επί μακρόν εμπόδιζαν την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου για την Κορινθία έργου, έχουν ξεπεραστεί οριστικά. Η επανέναρξη των εργασιών θα προσφέρει δουλειά σε 2.500 επιστήμονες, εργάτες, υπαλλήλους. Είμαι βέβαιος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, ενισχύοντας τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό του Νομού μας, προσφέροντας δουλειά σε συμπολίτες μας, ασφάλεια στους χρήστες του δρόμου, αλλά και ένα σπουδαίο έργο υποδομής, που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στο Νομό μας και θα δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.»