Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Βενιζέλος: Δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού

N
Για έναν ενιαίο φόρο ακινήτων, με προοδευτικό χαρακτήρα, που θα αντικαταστήσει το χαράτσι, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη.
«Οι προτάσεις μας έπιασαν τόπο, ώστε να καταλήξουμε σε μία κοινή θέση», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.
«Πρέπει να περάσουμε από το ΕΕΤΗΔΕ στον ενιαίο φόρο ακινήτων και αυτή είναι η θέση με την οποία θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο νέος φόρος θα εισπραχτεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ ενώ από το 2014 θα μεταφερθεί στις εφορίες.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού στη σύσκεψη.
“Είναι αστείο και προσβλητικό να τίθεται θέμα δικής μου συμμετοχής στην κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός είναι τυπικό θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό”, τόνισε.
Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ισχύει η απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο και πρόσθεσε ότι «αυτή την κυβέρνηση δεν την χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στη ΝΔ».
Αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε ότι η υπόθεση της Μεγαλονήσου απέδειξε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ενώ πρόσθεσε ότι το βίωμα της Κύπρου αντιτάσσεται στο βίωμα της Ελλάδας και ο Έλληνας πολίτης μπορεί να σκεφθεί τι ζει και τι απέφυγε.

ysterografa.gr