Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Κυβέρνηση: Νέο «μέτωπο» με πρωταγωνιστή τον Α. Μανιτάκη

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν μέχρι τον Ιούνιο είναι το νέο «μέτωπο» που ανοίγει στην κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.
Πρόκειται για θέμα που μετά την κόντρα Μανιτάκη – Ρουπακιώτη για το θέμα των συμβασιούχων και των δικαστικών προσφυγών, αυτή τη φορά προκαλεί τριβές μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Μεγάρου Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιτάκης σε όλες τις συναντήσεις και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν γίνει με το (συντονιστή των απολύσεων στο δημόσιο) υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, αρνείται να δεσμευθεί για 2000 απολύσεις έως τον Ιούνιο, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι «δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα».
Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Μανιτάκη μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη διάρκεια των οποίων απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν έως το καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με την τρόικα κάνει λόγο για την αποχώρηση ενός μέρους των 4.000 μέχρι τον Ιούνιο.
Μαξίμου: «Ακατέβατες» 2000 οι απολύσεις
Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «γραμμή» του Μαξίμου συμπίπτει με αυτή του υπουργείου Οικονομικών και του Γ. Στουρνάρα που σε αυτή τη φάση δεν μπαίνει στο πλάνο της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφήνοντας το Δ. Σταμάτη να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά, για 2000 απολύσεις έως τον Ιούνιο και την έλευση της τρόικας στη χώρα μας.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στην aftodioikisi.gr ότι ως προς αυτό δεν είναι τυχαία η αναφορά του Α. Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο ακόμη και εν τη απουσία του «ασθενή» Α. Μανιτάκη σε 2000 απολύσεις ως τον Ιούνιο.
Ενστάσεις όμως υπάρχουν εκ μέρους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου με την οποία προβλέπεται η απόλυση των ΙΔΑΧ των ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι των ΝΠΔΔ, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι είναι δυνατόν να εγερθούν θέματα αντισυνταγματικότητας.

Ρουπακιώτης: «Δεν με είχαν ενημερώσει για το τερατούργημα»
Νέες βολές κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου έριξε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αφού χαρακτηρισε την επίμαχη ρυθμιση τερατούργημα, τόνισε ότι «κανείς δεν με είχε ενημερώσει ότι κατασκευάζονται τέτοιες ρυθμίσεις», προσθέτοντας ότι «έπρεπε πριν φτιάξουν το τερατούργημα που αφορά και τον ιδιωτικό τομέα να απευθυνθούν και στον υπουργό Δικαιοσύνης»
Παράλληλα υπογράμμισε ότι «επικράτησε η νομιμότητα», διαβεβαιώνοντας ότι «θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα.»
Καταλήγοντας ο υπουργός Διακιοσύνης επανέλαβε οτι αμέσως μετά το Πάσχα θα αναδιατυπωθούν κάποιες ρυθμίσεις ώστε

Κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματίσει για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Tην Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν στις 18.30 συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
H ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου για το υπόλοιπο προσωπικό των ΟΤΑ.
Διοργανώνεται επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προ τος υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.