Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Σύγκρουση μεγατόνων στο ΠΑΣΟΚ - Η οργή Παπανδρέου για τη μαύρη τρύπα και οι διαρροές για διαγραφή του από το κόμμα


Το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται για άλλη μία φορά από τις εσωτερικές του αντιπαραθέσεις και αυτή τη φορά η κόντρα είναι κόντρα μεγατόνων ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που ξεπερνά σε δάνεια τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την συνάντηση 50 λεπτών που είχε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα ανακοινώθηκαν για την συνάντηση αυτή από την Ιπποκράτους, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους κάνοντας λόγο για απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη!

Είναι τόσο άγριο το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που κάποιοι με διαρροές φέρνουν τα πράγματα στα άκρα, σημειώνοντας πως οι σκληροπυρηνικοί του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον κ. Βενιζέλο να διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, κάτι που είναι τεράστιας σημασίας, μιας και ο κ. Παπανδρέου είναι ο γιος του ιδρυτή του κόμματος και το κόμμα έχει στιγματιστεί από το πολιτικό αυτό όνομα.

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά ο Γιώργος Παπανδρέου σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες τόσο μέσω δημοσιευμάτων, όσο και από τους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου για την οικονομική διαχείριση επι ημερών του στο ΠΑΣΟΚ.Συνεχίζει λέγοντας ότι τα δημοσιεύματα στοχεύουν στην ηθική απαξίωσή του και θυμίζει ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ όπως και των άλλων κομμάτων έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου, η Ιπποκράτους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει μπηχτές και εξαπολύει καρφιά κατά του πρώην πρωθυπουργού αναφέροντας πως τη συνάντηση τη ζήτησε ο κ. Παπανδρέου και πως η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Μάλιστα, γίνεται σαφές στην ανακοίνωση του κόμματος πως ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου να προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα.

Όπως σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου πως τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες. Τα όργανα που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης και ίδιος ο κ. Παπανδρέου που ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση.
ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν "μαύρη τρύπα" τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.

Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.

Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την πλευρά Βενιζέλου, στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, αν όντως ειπώθηκε σχολιάστηκε ως άδειασμα του πρώην πρωθυπουργού σε πολλούς συνεργάτες του, οι οποίοι συμμετείχαν στην οικονομική διαχείριση του κόμματος επι προεδρίας του.

Τονίζεται επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του Γ. Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.

Όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ, ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.

Προσθέτουν ότι το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Από το ΠΑΣΟΚ είπαν επίσης ότι αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ» και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.
newsit.gr