Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

To Ελσίνκι της Φιλανδίας γνωρίζει την Πελοπόννησο


φωτογραφία.JPG

Με τη συμμετοχή πλήθος tour operator, αλλά και φορέων της Φινλανδίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2013,  στο Ελσίνκι η παρουσίαση του προορισμού της Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε σε ιστορικό χώρο της φινλανδικής πρωτεύουσας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέλυσε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, καθώς και τα διακριτά χαρακτηριστικά του μαζί με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ενημέρωση των προσβάσεων και των υποδομών του προορισμού της Πελοποννήσου, ενώ δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες συγκρότησης τουριστικών πακέτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδική αναφορά πραγματοποιήθηκε για τον τομέα της γαστρονομίας, την Πελοποννησιακή Μεσογειακή διατροφή και το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, το οποίο συστήνεται για πρώτη φορά.

φωτογραφία-2.JPGΟ κ. Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις των τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τους νέους προορισμούς που θα εξυπηρετεί μετά τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις μαρίνες της, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που συνεχώς αναπτύσσονται και στις value for money υπηρεσίες που παρέχονται.

Στην παρουσίαση συμμετείχε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Φιλανδία κ. Χρήστος Κοντοβουνήσιος, ο οποίος προλόγισε την ομιλία του Περιφερειάρχη, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αριστοτέλης Γκανάς.