Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δικάζoνται Άκης και Κασιδιάρης

Στο εδώλιο του κατηγορουμενου κάθονται σήμερα Δευτέρα , σε διαφορετικές δίκες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσόχατζόπουλος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης...


 Ο Άκης Τσοχατζόπουλος,  κάθεται σήμερα στο εδώλιο  για πρώτη φορά καθώς ξεκινά η πρώτη δίκη του για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την περίοδο 2006 - 2009.
Στην σημεριννή δίκη ο πρώην υπουργός καλείται να δικαιολογήσει τις διαφορές που εντοπίστηκαν στα πόθεν έσχες του. Κομβικό σημείο στην υπόθεση είναι το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αεροπαγίτου εξαιτίας του οποίου ξεκίνησε η εισαγγελική ερευνα για να αποκαλυφθούν στη συνέχεια οι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν:Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.
Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.
Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.
Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και αντιτείνει στο «κατηγορώ» της δικαιοσύνης ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για μίζες ακόμη και λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Realnews", μόλις έξι ημέρες πριν εκδωθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του και ενώ ο κλοιός είχε αρχίσει να σφίγγει γύρω του, ο Άκης μετέφερε 40.000 ευρώ από την Ελβετία σε λογαριασμό του στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από στοιχεία που έστειλε η τράπεζα Morgan Stanley στις ελληνικές δικαστικές αρχές, στις 5 Απριλίου κατατέθηκαν 40.000 ευρώ από την Nulufield (Μία από τις offshore μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών) σε λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος με δικαιούχο την Παρασάτιδα Τσάκου, η οποία συνδέεται σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές με την offshore MoreliaTrading S.A. Πρόκειται για εταιρείες που χρησιμοποιοιύνταν ως βιτρίνα και ήταν μέρος ενός "καλά στημένου δικτύου εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών" μέσω των οποίων διακινούνταν μεγάλα ποσά από μίζες.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης
Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει σήμερα και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη, από αγνώστους δράστες.
Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.
Ο βουλευτής καλείται ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.
Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.
Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ

Πληροφορίες από Newsit.gr