Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Έρευνα της Κομισιόν για παράνομη κρατική βοήθεια στη ΛΑΡΚΟ

LARKO
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την διεξαγωγή εις βάθος έρευνας για να διαπιστωθεί εάν βοήθεια ύψους 105 εκ. ευρώ που φέρεται να δόθηκε από το ελληνικό δημόσιο στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ είναι συμβατή με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ανταγωνισμού. Η Κομισιόν εκφράζει έντονες αμφιβολίες περί αυτού.
Όπως αναφέρεται, η ΛΑΡΚΟ φέρεται να ωφελήθηκε κατά το παρελθόν με ποσά που ξεπερνούν τα 105 εκ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2009, κρατικές εγγυήσεις για την λήψη δανείων κατά την περίοδο 2008-2010, μη είσπραξη χρέους προς το Δημόσιο από το 2004, καθώς και η παράλειψη καταβολής φορολογίας. Βάσει των οικονομικών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες από το 2008.
Σκοπός της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να εξετάσει τη νομιμότητα όλων αυτών των δοσοληψιών, χωρίς να προεξοφλείται το πόρισμά της. Στα πλαίσιά της και κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στην ΛΑΡΚΟ όσο και στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά και σε ενδιαφερόμενους τρίτους να εκθέσουν τις απόψεις τους.

ysterografa.gr