Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Οι οπαδοί του Τσάβες θρήνησαν στους δρόμους

Hugo-Chavez-supporters-mourn
Στους δρόμους βγήκαν το βράδυ της Τρίτης οι υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να θρηνήσουν τον θάνατο του ηγέτη τους, τον οποίο ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Νικολά Μαντούρο.
“Ο Τσάβες ζει για πάντα”, “η μάχη συνεχίζεται”, ήταν μερικές από τις ιαχές που ακούγονταν, ενώ πολίτες τους οποίους πλησίασαν ξένοι δημοσιογράφοι περιέγραφαν τον Ούγκο Τσάβες ως “πατέρα” τους, μιλούσαν για ένα κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί και επεσήμαναν ότι θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν σκληρά, ώστε όσα πέτυχε ο Τσάβες να μην πάνε χαμένα.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες απ’ την άλλη, έστειλε τα συλλυπητήριά του, και ζήτησε να υπάρξει ενότητα στη χώρα, ορισμένοι ωστόσο από τους αντιπάλους του Τσάβες δεν έκρυβαν τη χαρά τους, και έκαναν τα σχετικά σχόλια στο Τwitter.
Στο μεταξύ Εθνικό πένθος επτά ημερών κήρυξε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Η κηδεία του ηγέτη της χώρας θα γίνει την Παρασκευή, και οι εκλογές για την εκλογή νέου Προέδρου θα πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα 30 ημερών.
Μέχρι τότε, καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο σημερινός αντιπρόεδρος Νικολά Μαντούρο, τον οποίο είχε επιλέξει ο Ούγκο Τσάβες ως αντικαταστάτη του.

Το μήνυμα του Ομπάμα προς τους πολίτες της Βενεζουέλας
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν από τους πρώτους ξένους ηγέτες που μίλησαν για την απώλεια του Ούγκο Τσάβες, και η δήλωσή του συζητήθηκε, καθώς ήταν γεμάτη πολιτικά μηνύματα προς τους πολίτες της Βενεζουέλας.
“Σε μια εποχή κατά την οποία η Βενεζουέλα ξεκινάει ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις αρχές της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική σχέση με την επόμενη κυβέρνηση της χώρας”, ήταν τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr